Subaru WRX STI «φοράει» V8 κινητήρα της Ferrari και ο ήχος... κολάζει (video)


Όταν η ανάγκη για περισσότερα άλογα οδηγεί σε επιλογές που μοιάζουν εξωπραγματικές, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 21/3/2023

Ο Sam Albert είναι ιδιοκτήτης ενός Subaru WRX STI, με το οποίο συμμετέχει σε αγώνες ράλι. Ήθελε να αυξήσει την ιπποδύναμη του «όπλου» του, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύση εντός της ιαπωνικής εταιρείας. Έτσι, προχώρησε σε μία επιλογή που δύσκολα περιμένει κανείς: Αγόρασε έναν κινητήρα Ferrari!

Έτσι επέλεξε τον V8 κινητήρα 4,3 L F136 IB από μία Ferrari California. Η συγκεκριμένη επιλογή προήλθε κυρίως εξαιτίας των κανονισμών των αγώνων στους οποίους συμμετέχει. Από την στιγμή που ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός και κάτω από 4,5 L, δε χρειάζεται να προχωρήσει σε περιορισμό της ισχύος που αποδίδει.

Ένα μεγάλο όφελος που αποκόμισε, εκτός από τους περίπου 460 PS που απέκτησε, είναι η βελτιωμένη καμπύλη ροπής του V8 σε σχέση με τον 4κύλινδρο της Subaru. Φυσικά, δε λείπουν και τα μειονεκτήματα, όπως το αυξημένο βάρος του νέου κινητήρα, το οποίο θα μεταφέρει την κατανομή βάρους του Subaru προς τα εμπρός.

Η προσαρμογή του νέου κινητήρα δεν ήταν απροβλημάτιστη, καθώς υπήρξαν διάφορα θέματα με τα ημιαξόνια, αλλά τέλος καλό, όλα καλά, όπως φαίνεται και στο video που ανέβασε στο κανάλι του (Sam Albert Rally) με το shakedown που πραγματοποίησε, εν όψει του Olympus Rally του Shelton, στο οποίο θέλει να λάβει μέρος στις 22 Απριλίου.

Ανοίξτε τέρμα τα ηχεία και απολαύστε τον V8 της Ferrari: