Σύμπνοια: Η Porsche θέλει να πουλά 718 με ΜΕΚ και ηλεκτροκινητήρα ταυτόχρονα


Οι Porsche 718 Boxster και Cayman θα συνεχίσουν να βγαίνουν και με ΜΕΚ, παρά τον ριζικό εξηλεκτρισμό που έρχεται στην επόμενη γενιά τους.

  • ΦΩΤΟ: Porsche Newsroom
  • 6/10/2023

Η Porsche προχωρά με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, και επόμενο βήμα είναι να κάνει EV τις 718 Boxster και Cayman.

Η τρέχουσα γενιά, με την κωδική ονομασία 982, είναι η τελευταία με μηχανή εσωτερικής καύσης, καθώς από την 983 στην «καρδιά» των δύο αδερφικών μοντέλων θα εδράζονται μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες.

Ωστόσο, η Porsche έχει την πρόθεση να συνεχίσει να προσφέρει και τις δύο εκδοχές των μοντέλων παράλληλα.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στο Rennsport Reunion VII στην πίστα της Laguna Seca ο Δρ. Michael Steiner, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Porsche

«Εξαρτάται κι από την κατάσταση στην αγορά. Κατά βάση, η στρατηγική μας είναι να έχουμε και τις δύο γενιές ταυτόχρονα στην αγορά για ένα διάστημα, αλλά για τις τωρινές Boxster και Cayman, οι κανονισμοί της Ε.Ε. θα μας προλάβουν.»

Η εν λόγω δήλωση του Steiner έρχεται μετά τους νέους κανονισμούς κυβερνοασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών για τα οχήματα που πωλούνται σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Νότια Κορέα από τον Ιούλιο του 2024, και τα ηλεκτρικά συστήματα της 982 δεν είναι ικανά να υποστηρίξουν τις απαραίτητες μετατροπές, επομένως όποια επέμβαση θα είναι κοστοβόρα για την Porsche.

Σε άλλες αγορές, όπου δεν θα ισχύσουν αυτοί οι νέοι κανονισμοί, η 982 θα συνεχίσει να διατίθεται για λίγο καιρό.

Η συγκεκριμένη στρατηγική είναι αντίστοιχη με αυτή που πρόκειται να ακολουθήσει και με τη Macan, που αναμένεται να μετατραπεί σε EV το 2024.