Ταϊβάν: Σοκάρουν οι εικόνες απ' τους δρόμους μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,5 ρίχτερ (videos)


Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν δείχνουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, ενώ σοκαριστικά είναι τα videos που κυκλοφορούν στα social media και δείχνουν την κατάσταση στους δρόμους.

  • ΦΩΤ.: TWITTER/X
  • 3/4/2024

Το απόλυτο χάος επικρατεί στην Ταϊβάν μετά το καταστροφικό πέρασμα του Εγκέλαδου τις πρώτες πρωινές ώρες. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα, 02:58 ώρα Ελλάδας) και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η έντασή της ήταν 7,5 ρίχτερ

Ακόμη δεν έχουν γίνει επαρκώς γνωστές οι επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού. Μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 τραυματίστηκαν στην ορεινή, αραιοκατοικημένη ανατολική κομητεία Χουάλιεν, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας

Από τον σεισμό εκδόθηκαν έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για τσουνάμι τόσο στη νήσο όσο και σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη Νότια Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες, συναγερμοί που ήρθησαν λίγο μετά τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδος).

Πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση στη νήσο «εδώ και 25 χρόνια», κατά την εκτίμηση του διευθυντή του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, του Γου Τσιεν-φου.

«Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε αισθητός σε όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές. Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999», είπε ο κ. Γου σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην καταστροφή του Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, όταν σεισμός ισχύος 7,6 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε περίπου 2.400 ανθρώπους και κατέστρεψε ή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περίπου 50.000 κτίρια.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν δείχνουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, ενώ σοκαριστικά είναι τα videos που κυκλοφορούν στα social media και δείχνουν την κατάσταση στους δρόμους τη στιγμή που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση.

Πηγή: parapolitika.gr