Ταξί: Με προσφυγή στα δικαστήρια απειλούν οι οδηγοί για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Οι οδηγοί στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ο νέος νόμος τους φτωχοποιεί και τους θέτει εκτός επαγγέλματος. 

  • 11/12/2023

Η κόντρα των οδηγών ταξί με τη κυβέρνηση καλά κρατεί. Πριν από μερικές ημέρες οι επαγγελματίες του κλάδου τράβηξαν χειρόφρενο στα οχήματά τους και πραγματοποίησαν απεργία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους έχει ως στόχο τη φτωχοποίηση του κλάδου.

Το Σάββατο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί πραγματοποίησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αναλυθεί η ζημιά που φέρνει στα ταξί ο νέος νόμος και να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν οι οδηγοί. Έτσι αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κατά των διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα ο καταστροφικός νόμος που μας φτωχοποιεί και μας θέτει εκτός επαγγέλματος.

Συζητήθηκε και αναλύθηκε από τον πρόεδρο και απ’ όλα τα μέλη η ζημιά που φέρνει ο νέος νόμος, που εξοντώνει και οδηγεί τους συναδέλφους στην εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν, τις ιδιαιτερότητες που έχει ο κλάδος των ταξί και τις συνέπειες που επιφέρει ο νέος νόμος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σε πρώτη φάση προσφεύγουμε άμεσα με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κατά των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου.

Στηρίζουμε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης επιλέξουν τα σωματεία μέλη μας, στις πόλεις τους».