The Road Experience: Αθήνα - Βρυξέλλες με ένα camper van και έναν φωτογραφικό φακό


Δύο Έλληνες φωτογράφοι ταξιδεύουν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες με ένα camper-van, μέσα από τους επαρχιακούς δρόμους της Ευρώπης. 

  • 18/7/2023

Χαμηλώνοντας ταχύτητα και επιλέγοντας τους αργούς δρόμους, η Κλειώ Ψαράκη και ο Άκης Χρήστου μας παρασύρουν σε μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής. Μέσα από τις εικόνες τους και την προσωπική τους εμπειρία αναδεικνύουν την ομορφιά που κρύβεται στα ταπεινά, απλά και αθόρυβα στοιχεία του κόσμου μας, σε αυτά που μέσα στη βιασύνη της καθημερινότητας προσπερνάμε και τελικά αγνοούμε.

Το The Road Experience είναι πολύ περισσότερα από ένα ταξίδι… Είναι στάση ζωής. Είναι ένα κάλεσμα σε μια διαδρομή εσωτερικών αναζητήσεων και τελικά σε μια πορεία προς την αλήθεια της ίδιας της ύπαρξής μας. 

Το project The Road Experience τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αλίμου και της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, ενώ έχει την στήριξη του Δήμου Ixelles (Βρυξέλλες), αλλά και σημαντικών εταιρικών χορηγών. 

Το ταξίδι της Κλειώς Ψαράκη και του Άκη Χρήστου ξεκινάει την 1η Αυγούστου από τον Άλιμο και θα καταλήξει την 1η Σεπτεμβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια εκδήλωση-τελετή άφιξης παρουσία του Έλληνα Πρέσβη των Βρυξελλών, εξεχόντων Ελλήνων Ευρωβουλευτών, του Δημάρχου του Ixelles, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, καθώς και μελών της Ελληνικής Κοινότητας.

Μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού, θα ακολουθήσουν δύο εκθέσεις φωτογραφίας σε Αθήνα και Βρυξέλλες, στις οποίες θα παρουσιαστεί το καλλιτεχνικό αποτύπωμα των δύο φωτογράφων

Παράλληλα θα κυκλοφορήσει και πολυτελής έκδοση Φωτογραφικού Λευκώματος με το φωτογραφικό ρεπορτάζ και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που θα καταγραφούν. 

Ακολουθείστε την πορεία του The Road Experience μέσα από το επίσημο site, τη σελίδα στο Facebook στο Instagram.