Τι άλλο θα δούμε; Ένα μαχητικό F-16 κάνει βόλτες στους δρόμους της Δανίας (video)


Φανταστείτε να περιμένετε το φανάρι σε μια διασταύρωση και ξαφνικά από μπροστά σας να περάσει ένα μαχητικό αεροσκάφος.

  • 23/6/2023

Πολλά μπορεί να συναντήσει ένας οδηγός στις καθημερινές του μετακινήσεις. Το να περιμένεις όμως στο φανάρι και να περάσει από μπροστά του ένα μαχητικό F-16 είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Αν προσπαθούσε κάποιος να μας περιγράψει τη συγκεκριμένη εμπειρία σίγουρα θα τον περνούσαμε για τρελό.

Όμως το video που δείχνει το αμερικάνικης κατασκευής πολεμικό αεροσκάφος, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και δεν μπορεί να το διαψεύσει κανείς.

Όπως θα δείτε το F-16 δεν χρησιμοποιεί τον κινητήρα του για να κινηθεί (αυτό έλειπε) αλλά ρυμουλκείται από ένα στρατιωτικό όχημα. Τα φτερά του έχουν αφαιρεθεί για να μπορεί να κινείται με ευκολία στους στενούς δρόμους ενώ συνοδεύεται από αστυνομική μοτοσυκλέτα για να του «ανοίγει» δρόμο.  

Μέχρι στιγμής η Πολεμική Αεροπορία της Δανίας δεν έχει γνωστοποιήσει γιατί το F-16 βγήκε βόλτα στους δρόμους αν και το πιο πιθανό σενάριο θέλει το αεροσκάφος να μεταφέρεται σε ειδική μονάδα για επισκευή. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Δανίας δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη δανείσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, εφόσον πάρει το «ΟΚ» από τις ΗΠΑ, προκειμένου να την βοηθήσει στον πόλεμο με την Ρωσία.