Τι θα λέγατε για ένα… χωμάτινο VW Golf;


ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ VW GOLF ΑΝΗΚΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ OFFROADER ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ HATCHBACK.

  • ΠΗΓΗ: NIKITA CHUIKO/ΚΟLESA.RU
  • 11/5/2020

Έχουν περάσει 31 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που η VW αποκάλυπτε την crossover εκδοχή του Golf, το περίφημο και αποκλειστικά τετρακίνητο Country, το οποίο δεν είχε την πορεία που ενδεχομένως να του άξιζε μιας και εκείνη την εποχή τα crossovers δεν απολάμβαναν τη επιτυχία που γνωρίζουν σήμερα.

Το Golf επανήλθε στην κατηγορία των crossover στην έβδομη κατά σειρά γενιά του με την έκδοση Alltrack, χωρίς παρόλα αυτά να καταφέρει να κερδίσει την προσοχή όσων αναζητούσαν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τον περιπετειώδη χαρακτήρα ενός SUV.

Η εμπορική πορεία του Golf Altrack οδήγησε την VW στην απόφαση να μην δώσει συνέχεια στο εγχείρημα, γεγονός ωστόσο που δεν πτόησε τον Nikita Chuiko, ο οποίος αποτύπωσε με τη σχεδιαστική του πένα το χωμάτινο μέλλον τη όγδοης γενιάς του γερμανικού best seller.

Με εντυπωσιακή απόσταση από το έδαφος και στοιχεία που διαμορφώνουν μια… χωμάτινη πρόταση το σύγχρονο Golf Country δείχνει να αποτελεί τον άξιο διάδοχο του μακρινού προγόνου του.

Για την ώρα βέβαια δεν υπάρχουν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν την πρόθεση της VW να περάσει στην παραγωγή την σκληροτράχυλη έκδοση του Golf, μιας και η γκάμα της μετρά ήδη τρεις παρεμφερείς προτάσεις, ξεκινώντας από το μικρότερο σε διαστάσεις T-Cross και φτάνοντας στα T-Roc και Tiguan.

Άλλωστε πρόθεση των Γερμανών είναι να καταργήσουν εκείνες τις εκδόσεις του Golf που δεν απέδωσαν εμπορικά στο πρόσφατο παρελθόν, μεταξύ των οποίων, θα είναι και η Cabrio εκδοχή του μικρομεσαίου hatchback.