To αγωνιστικό ΚΤΜ Χ-Bow για την GT2 έχει πάνω από 600 PS


Με βάρος μόλις 1.000 κιλών και αναλογία kg ανά PS μικρότερη του 2,0 τα δυναμικά του χαρακτηριστικά αναμένονται εξαιρετικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: NIKOΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/2/2020

Η νέα αγωνιστική κατηγορία GΤ2 απέκτησε ήδη την τρίτη συμμετοχή της που δεν είναι άλλη από την αυστριακή KTM, που δεν κατασκευάζει μόνο μοτοσυκλέτες αλλά και αυτοκίνητα. Το αγωνιστικό της για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το X-Bow GT2, από το οποίο οι Αυστριακοί έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες, επεξεργασμένες σε υπολογιστή εικόνες του. Και κάποια στοιχεία του.

Κατά γενική ομολογία η εμφάνιση του αγωνιστικού, που θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, είναι όμορφη, ενώ σύμφωνα με όσο ανακοίνωσε η KTM ο κινητήρας του θα προέρχεται από την Audi. Μάλιστα θα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σύνολα της γερμανικής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένο ο πεντακύλινδρος turbo των 2.500 cc που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από την Audi Sport.

Και ενώ στα μοντέλα παραγωγής της τελευταίας αποδίδει 400 PS στα αγωνιστικά της KTM θα ξεπερνά τα 500 PS στο GTX και τα 600 PS στο GT2. Αν συνυπολογίσει κανείς πως το βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.000 kg προκύπτει μια αναλογία 2,0 kg/ PS. Η KTM πάντως είναι ο πρώτος κατασκευαστής που διαθέτει έναν μονοκόκ πλαίσιο με πλήρη ομολογκασιόν, ενώ συνολικά θα κατασκευάσει 20 αγωνιστικά για τη GT2 μέσα στη χρονιά.