To απόλυτο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη!


Αυτό το έλκηθρο θα μπορούσε να είναι το απόλυτο μεταφορικό μέσο για την μεταφορά των χριστουγεννιάτικων του Άγιου Βασίλη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LEXUS
  • 24/12/2020

Στην δύσκολη εποχή της πανδημίας που διανύουμε φυσικά και απαιτείται χιούμορ. Ειδικά φέτος που οι γιορτινές μέρες θα είναι κάπως ιδιαίτερες, ειδικά φέτος που μέχρι και τα κάλαντα απαγορεύονται από σπίτι σε σπίτι. Παρά ταύτα οι εταιρίες αυτοκινήτου δείχνουν θετικές για το νέο έτος και μας βάζουν στο κλίμα για το 2020 που σε μερικές μέρες θα αφήσουμε πίσω μας.

Κάπως έτσι στην Lexus αποφάσισαν να σχεδιάσουν ένα φουτουριστικό concept για το πως θα μπορούσε να είναι το μεταφορικό μέσο του Άγιου Βασίλη. Όπως μπορείτε να δείτε το HX Sleigh Concept, όπως ονομάζεται έχει το σχήμα ενός προχωρημένου αισθητικά Lexus που αντί για τροχούς βασίζεται πάνω σε ειδικές «σανίδες» χαμηλής τριβής ώστε να υπάρχει η μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Εδώ να πούμε πως το φουτουριστικό έλκηθρο δεν χρησιμοποιεί… κάποια ζώα για να το τραβούν, αφού στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο αεριοστρόβιλοι που δίνουν μέγιστη ώθηση. Όσο για την ισχύ δεν γνωρίζουμε αυτή αν μετριέται σε ίππους… ή ταράνδους!

Πάντως, για όσους διατηρούν περιβαλλοντικές ανησυχίες η Lexus σημειώνει πως αυτοί οι προχωρημένοι κινητήρες τζετ δεν λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, μήτε με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό που καταναλώνουν είναι η ενέργεια των γιορτών που ΟΛΟΙ μας την έχουμε ανάγκη για να τονωθούμε κυρίως ψυχολογικά και να καλωσορίσουμε το 2021. Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές σε όλους!