Το drift σε δημόσιους δρόμους έφερε την επέμβαση της αστυνομίας και οδήγησε δύο BMW στην πρέσα! (video)


Ο οδηγός της μίας εκ των δύο BMW δεν πρόλαβε καλά-καλά να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα από το εσωτερικό του οχήματος!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: Facebook/Police nationale de la Seine Maritime
  • 2/7/2023

Στην εβδομαδιαία αναφορά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις παραβάσεις του ΚΟΚ που βεβαιώνονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, γίνεται αναφορά σε στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένους τροχονομικούς ελέγχους στην παραλιακή εθνική οδό Αθηνών - Σουνίου.

Ανάμεσα στις παραβάσεις που καταγράφονται είναι αυτή της «επίδειξης ικανοτήτων» και μεταξύ των ποινών που επιβάλλονται είναι, ανάλογα με την περίπτωση, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, αφαίρεση διπλώματος, διοικητικό πρόστιμο, ακόμα και μεταφορά οχημάτων.

Στη Γαλλία, ωστόσο, τα πράγματα είναι πολύ πιο αυστηρά. Σε πρόσφατη ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, η Αστυνομία της Seine Maritime δημοσίευσε φωτογραφίες και video από τη διαδικασία… πολτοποίησης δύο BMW Σειράς 3! «Η δικαιοσύνη απαιτεί την καταστροφή των οχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που κοινοποίησε και στο Twitter.

Μία BMW E46 και μία «φτιαγμένη» E36 οδηγήθηκαν στην πρέσα και κατέληξαν σε άμορφη μάζα επειδή οι ιδιοκτήτες τους ντρίφταραν τα οχήματά τους σε δημόσιους δρόμους. Μάλιστα, οι οδηγοί εντοπίστηκαν μέσω ανάρτησης που οι ίδιοι πραγματοποίησαν σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούν, στους οποίους επέδειξαν, σε video, τα κατορθώματά τους σε δημόσιους δρόμους στην Tourville-la-Rivière, στη Βόρεια Γαλλία.

Την ώρα που η γαλλική αστυνομία «πανηγύριζε» για την ενέργειά της, ο 27χρονος ιδιοκτήτης της E36 ισχυρίζεται ότι η BMW του κατασχέθηκε εξαιτίας ενός screenshot που τον έδειχνε να ντριφτάρει σε έναν κυκλικό κόμβο βιομηχανικής περιοχής, χωρίς την παρουσία άλλων οχημάτων. Αναγνώρισε τις βελτιώσεις που είχε κάνει στο αυτοκίνητό του, ωστόσο διαμαρτύρεται γιατί η εκτέλεση της ποινής έγινε χωρίς, ουσιαστικά, να προλάβει να αντιδράσει νομικά.

Υποστηρίζει ότι η κατάσχεση έγινε μπροστά στο σπίτι του, λίγες μέρες μετά την ανάρτηση του video στο διαδίκτυο, την ώρα που εκείνος βρισκόταν στην εργασία του και μάλιστα δεν είχε, καν, τη δυνατότητα να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα από το εσωτερικό του οχήματος. Το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της καταστροφής της BMW απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι «η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει».

Πλέον, προσπαθεί μέσω crowdfunding να συγκεντρώσει τα χρήματα για δικηγόρο, ώστε να τον εκπροσωπήσει στην ακροαματική διαδικασία που θα διεξαχθεί στις 15 Ιανουαρίου 2024. Αρνείται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και υποστηρίζει ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Μετά την αυστηροποίησή του το καλοκαίρι του 2018, ο σχετικός γαλλικός νόμος μετέτρεψε την επικίνδυνη οδήγηση από «απλή» παράβαση σε πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους, κατάσχεση του οχήματος και πρόστιμο 15.000 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής ή πολλαπλών παραβάσεων (κατανάλωση αλκοόλ, χρήση ναρκωτικών ουσιών, σωματικές βλάβες τρίτων), ο οδηγός μπορεί να τιμωρηθεί και με φυλάκιση έως 5 ετών, πρόστιμο 75.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος.