Καλά πήγε αυτό. Ο Nico Rosberg «παίζει» με το drift mode της Rimac Nevera και χάνει (video)


Και ενώ ο καθένας θα περίμενε τον πρώην πρωταθλητή της Formula 1 να τιθασεύει με ευκολία τη δύναμη των 1.914 PS, μόλις στην πρώτη φουρκέτα την «πατάει». 

  • 30/12/2022

Ο Nico Rosberg δεν χρειάζεται συστάσεις. Το 2016 ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό κατακτώντας για πρώτη -και τελευταία- φορά το πρωτάθλημα στη Formula 1. Έκτοτε έχει στήσει το δικό του κανάλι στο YouTube το οποίο τροφοδοτεί συχνά με περιεχόμενο που σε αρκετές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Η πρόσβαση που έχει σε αυτοκίνητα που πολλοί από εμάς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα δούμε από κοντά, τού δίνει τη δυνατότητα να δημοσιεύει ξεχωριστά videos συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views. Στο τελευταίο ο Γερμανός θέλησε να βγει μια βόλτα στο ορεινό οδικό δίκτυο του Μονακό με την προσωπική του Rimac Nevera.

Θυμίζουμε ότι ο Rosberg ήταν ένας από τους πρώτους που παρέλαβε τον ηλεκτρικό «πύραυλο» ενώ έχει γυρίσει και video στο οποίο δοκιμάζει το αυτοκίνητο έχοντας στη θέση του συνοδηγού το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας, Mate Rimac.

Ο Κροάτης, πάνω στην κουβέντα που είχε με τον Rosberg, αποκάλυψε πως υψηλόβαθμο στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας είχε κάνει σμπαράλια το αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να το οδηγήσει για πρώτη φορά.

Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα... Πατώντας play στο παρακάτω video θα δείτε τον Roberg να πηγαίνει στο γκαράζ του για να μπει στη θέση του οδηγού και να κατευθυνθεί, μαζί με τον camera man, στους λόφους του Μονακό για να «παίξει» με το… θηρίο των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, που αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 PS και 2.360 Nm ροπής! Αξίζει να αναφερθεί πως ο... κακόμοιρος cameraman καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί στο κάθισμα του συνοδηγού.

Αυτό που περιμένει κανείς στη συνέχεια και έχοντας μπροστά του έναν πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, είναι όλα να κυλήσουν ομάλα, να βγει αβίαστα η αστείρευτη δύναμη του EV στην άσφαλτο και να απολαύσουμε μερικά όμορφα highlights.

Τελικά, όμως, το σκηνικό δεν εξελίσσεται ακριβώς έτσι. Με το που ενεργοποιεί ο Rosberg το drift mode και πιέζει το δεξί πεντάλ, χάνει τον έλεγχο! Για καλή του τύχη εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άλλο αυτοκίνητο στο σημείο και έτσι δεν είχαμε δυσάρεστα απρόοπτα.

Δείτε το video…