Το επόμενο Mini Countryman θα έχει και ηλεκτρική έκδοση


Το επόμενης γενιάς Mini Countryman θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα αποκτήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρότερο αδελφάκι για να απευθυνθεί σε νέες οικογένειες. Τι γνωρίζουμε έως τώρα.

  • 21/4/2022

Ενώ το Mini hatchback θα παραμείνει σχετικά παρόμοιο χωρίς κοσμογονικές αλλαγές στην επόμενη γενιά του που θα έρθει το 2023, η βρετανική μάρκα σχεδιάζει μια πιο εκτεταμένη ανανέωση για το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας της.

Το νέο Mini hatchback γνωρίζουμε ότι θα παραχθεί και πάλι σε τρίθυρη και πεντάθυρη έκδοση με ηλεκτρικές και συμβατικές επιλογές στους κινητήρες, ενώ το station wagon Clubman πιθανότατα θα το δούμε να αποσύρεται λόγω των χαμηλών πωλήσεων του.

Πώς θα είναι όμως το επόμενο Mini Countryman; Το crossover Mini θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα κρατήσει το γνωστό στιλ του με μικρές αλλαγές, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα νέο μικρότερο και αποκλειστικά ηλεκτρικό compact crossover που οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα βρίσκεται κάτω από το Mini Countryman στη γκάμα της εταιρείας.

Αυτό το μικρότερο crossover πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα φέτος και θα κατασκευάζεται στην Κίνα ως μέρος της κοινοπραξίας Spotlight μεταξύ του BMW Group και της Great Wall Motor. Οι πληροφορίες για τη σχεδίαση του είναι πολύ συγκεχυμένες και μόνο κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε δει τελευταία μπορούν να μας δώσουν μία ιδέα.

Το μικρότερο crossover θα επιτρέψει στο Countryman να μεγαλώσει και άλλο σε διαστάσεις για να απευθύνεται στους αγοραστές με οικογένειες, καθώς και τους πελάτες στις ΗΠΑ, οι οποίοι παραδοσιακά προτιμούν τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Όπως και η υπόλοιπη μελλοντική σειρά Mini, το νέο Countryman θα κινείται είτε με βενζινοκίνητο είτε με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Οι πρώτες αναφορές λένε επίσης ότι η plug-in υβριδική έκδοση του Countryman πρόκειται να εξαφανιστεί.

Η παραγωγή του Countryman θα μεταφερθεί από την Ολλανδία στη Γερμανία, ενώ η μονάδα στην Οξφόρδη θα εστιάζει στο hatchback και το convertible μοντέλο και το νέο κινεζικό εργοστάσιο θα επωμιστεί με τα ηλεκτρικά μοντέλα.