To μικρό Bronco της Ford θα λέγεται Puma


Η Ford θα έχει και πάλι ένα Puma στη γκάμα της, μόνο που δεν θα είναι κουπέ όπως στο παρελθόν αλλά SUV.

  • 23/11/2018

Η Ford είναι δεδομένο πως στο μέλλον θα ποντάρει ακόμα περισσότερο στα SUV και στα crossover και όπως γράψαμε εκτός από τη νέα γενιά του θρυλικού Bronco θα παρουσιάσει και ένα μικρότερο μοντέλο που θα ακολουθεί την ίδια αισθητική.

Για το όνομα του τελευταίου η εταιρεία μπορεί να έχει στα συρτάρια της τις επωνυμίες Timberline και Maverick όπως τελικά το πιο πιθανό είναι πως θα χρησιμοποιήσει την ονομασία Puma. Και αν το Ford Puma ακούγεται οικείο είναι γιατί για σχεδόν μια πενταετία, από το 1997 έως και το 2001 υπήρχε στη γκάμα της μάρκας ένα μικρό κουπέ με χαρακτηριστική εμφάνιση και εξίσου χαρακτηριστικό μεταλλικό επιλογέα με την ίδια ονομασία.

Το ίδιο όνομα σε ένα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο είναι μια σαφής ένδειξη και για το πώς αλλάζουν τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία με την πάροδο του χρόνου. Ταυτόχρονα είναι ενδιαφέρον πως ενώ το Puma θα ακολουθεί την εικόνα το μεγαλύτερου Bronco, με τις έντονες γωνίες και ακμές, κάτω από το αμάξωμα θα είναι τελείως διαφορετικά.

Έτσι ενώ η βάση του τελευταίου θα είναι ένα πλαίσιο τύπου σκάλας και η τετρακίνηση θα είναι στάνταρ το Puma θα βασίζεται στο νέο μεταβλητό αυτοφερόμενο πλαίσιο για προσθιοκίνητα μοντέλα της Ford. Αυτό σημαίνει παράλληλα πως η κίνηση σε όλους τους τροχούς θα χρεώνεται επιπλέον. Όσο για το μέγεθός του θα είναι συγκρίσιμο με το Kuga.