Το νέο Ford Focus σε πρώτη προβολή - Πότε έρχεται στην Ελλάδα! (Video)


Η πρώτη εμφάνιση του ανανεωμένου Focus στο κοινό έγινε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Ζυρίχης αυτές τις μέρες και στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το νέο μικρομεσαίο Ford με κάθε λεπτομέρεια.

  • 8/11/2021

Με νέα εμφάνιση, ήπια υβριδική τεχνολογία με 48-volt EcoBoost Hybrid κινητήρες, νέο αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων Powershift και αναβαθμισμένο σύστημα infotainment ήρθε το ανανεωμένο Focus και μόλις έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Έκθεση Αυτοκινήτου της Ζυρίχης.

Το ανανεωμένο Focus έρχεται με νέο, πιο εκφραστικό σχεδιασμό, διαθέτοντας ανασχεδιασμένο πρόσωπο με νέα LED φώτα στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις και προβολείς ομίχλης για πιο καθαρό σχεδιασμό.

Ανανεωμένο είναι επίσης και το κορυφαίο Focus ST, που δανείζεται το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα των Puma ST και Fiesta ST. Νέες ζάντες αλουμινίου συμπληρώνουν την εικόνα του Focus ST που συνεχίζει να διατίθεται σε hatchback και wagon αμάξωμα.

Οι μεγαλύτερες και πιο εκτεταμένες αλλαγές στο ανανεωμένο Focus έχουν γίνει εντός της καμπίνας με το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment SYNC 4. Αυτό φέρει μία μεγάλη οθόνη 13,2 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό με υποστήριξη για over-the-air αναβαθμίσεις και είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Η μεγαλύτερη οθόνη έχει πλέον… βγάλει στη σύνταξη τα φυσικά κουμπιά για τον κλιματισμό.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη, το ανανεωμένο Focus  στις συμβατικές του εκδόσεις εξοπλίζεται με τον 3κύλινδρο 1.0 EcoBoost με απόδοση 125 και 155 ίππων, που συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων Powershift. Ο 3κύλινδρος EcoBoost Hybrid επωφελείται από την ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt για χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Εναλλακτικά, το 1.000άρι μοτέρ διατίθεται και χωρίς υβριδική υποβοήθηση με απόδοση 100 και 125 ίππων σε συνδυασμό με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το νέο Ford Focus θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά στις αρχές του 2022.

Δείτε την πρώτη εμφάνιση του ανανεωμένου Focus στο βίντεο που ακολουθεί.