Το νέο Renault Grand Kangoo έρχεται με 1.024 διαμορφώσεις στα καθίσματα (photos)


Η Renault επιμένει στα MPV και παρουσιάζει το νέο Grand Kangoo με πολλαπλά επίπεδα παραμετροποίησης, ώστε να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Renault
  • 6/9/2023

Στο πλαίσιο της ΙΑΑ Mobility του Μονάχου, η Renault τράβηξε το κάλυμμα από τη νέα γενιά του Grand Kangoo. Το MPV βασίζεται στην τρίτη γενιά του Kangoo, που έκανε ντεμπούτο του 2020.

To Grand Kangoo ξεχωρίζει στην έκθεση ανάμεσα σε έναν κυκεώνα SUV όντας στην κατηγορία των MPV, ενώ έχει και τη δυνατότητα να γίνει van καθώς αφαιρούνται τα καθίσματα της μεσαίας σειράς και τα δύο της πίσω για να δημιουργηθεί περαιτέρω χώρος.

Με αυτήν την κίνηση, ο αποθηκευτικός χώρος αυξάνεται κατά 500 lt για να φτάσει συνολικά τα 3.750 lt με το κάθισμα του συνοδηγού κατεβασμένο.

Αν και -όπως αναφέρθηκε- έχει τρεις σειρές καθισμάτων, η είσοδος κι έξοδος ακόμα κι από την πίσω σειρά είναι εξαιρετικά εύκολη, καθώς οι πόρτες είναι συρόμενες.

Πέντε από τα καθίσματα διαθέτουν ISOFIX, γεγονός που μαζί με το ευρύχωρο της καμπίνας καθιστούν -σύμφωνα με τη Renault- το Grand Kangoo σε ένα από τα πιο άνετα και φιλικά προς την οικογένεια οχήματα που μπορεί να βρει κανείς τώρα στην αγορά. Μάλιστα, υπάρχουν 1.024 διαφορετικοί συνδυασμοί για τα καθίσματα των επιβατών, λόγω των κινήσεων που μπορούν να κάνουν αυτά και της ευκολίας αφαίρεσής τους.

Στα του κινητήρα, υπάρχουν επιλογές βενζίνη, diesel και EV. Στην πρώτη έκδοση, το Grand Kangoo συνδυάζεται με μοτέρ απόδοσης 130 PS και επιλογή για 6τάχυτο ή 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Στην έκδοση diesel ο κινητήρας αποδίδει 95 PS και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Σε EV, φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 122 PS και 245 Nm ροπής. Το E-Tech, όπως ονομάζεται αυτή η έκδοση, εξοπλίζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 45 kWh, ικανή για αυτονομία 265 km. Με φόρτιση DC, μπορεί να γεμίσει για αυτονομία 170 km μέσα σε 27 λεπτά, και για 80 km σε 10 λεπτά.  Με φόρτιση AC, η μπαταρία γεμίζει από το 10% στο 80% μέσα σε 2 ώρες και 40 λεπτά, ενώ μπορεί να διατηρήσει τη χωρητικότητά της για οχτώ χρόνια ή 160.000 km. 

Το Grand Kangoo θα αρχίσει να παραδίδεται στους πρώτους αγοραστές στις αρχές του 2024, με το βιβλίο των παραγγελιών να ανοίγει αργότερα μέσα στη χρονιά.