Το Nissan Skyline R35 «αντιγράφει» τον πρόγονό του στα χέρια της Artisan (photos)


Η αμερικανική εταιρεία θα κατασκευάσει 36 μονάδες του ανανεωμένου στυλιστικά μοντέλου, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Artisan Vehicle Design - Instagram
  • 23/12/2023

Μία εταιρεία με το όνομα Artisan Vehicle Design μοιράστηκε στα social media της τα σχέδιά της να δώσει στο Nissan GT-R R35 την εμφάνιση που, σύμφωνα με εκείνη, του αναλογεί.

Οι Αμερικανοί θα εμπνευστούν από τον πρόγονο του εμβληματικού μοντέλου, GT-R R34, προσφέροντας σε αυτό ένα εντελώς νέο αμάξωμα, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα.

Η εταιρεία δημοσίευσε τα πρώτα τρισδιάστατα σχέδια του ήδη υπάρχοντος μοντέλου της Nissan πριν μερικές μέρες, οπότε φαίνεται ότι το έργο βρίσκεται ακόμη σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Πάντως, αν υλοποιηθεί, θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Υπόσχεται ότι θα κατασκευαστούν 36 μονάδες, με τις παραδόσεις να ξεκινούν εντός του 2024.

Στην ιστοσελίδα της AVD αναφέρεται ότι θα υπάρξει Track Package και Ultimate Package, χωρίς όμως να διευκρινίζεται η διαφορά μεταξύ των δύο. Αυτό που έχει γίνει ήδη γνωστό, είναι ότι το κάλυμμα, τα φτερά, οι προφυλακτήρες, οι πόρτες κι η οροφή θα δεχτούν σημαντικές αλλαγές, ενώ οι προβολείς και τα πίσω φώτα έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να είναι ίδια με εκείνα του R34.

Εκτός αυτού, η δημιουργία της αμερικανικής φίρμας θα λάβει ένα σετ των εμβληματικών τροχών Rays TE37, παρόμοιοι με εκείνους που προσφέρονταν με το GT-R Nismo, όπως και μια αρκετά μεγάλη πίσω αεροτομή. Φαίνεται ότι έχει κάνει μια ιδιαίτερη επιλογή, αφού η διπλή εξάτμιση του GT-R R34 που υπάρχει κανονικά σε κάθε μεριά του διαχύτη, έχει αντικατασταθεί από δύο εξατμίσεις, μία σε κάθε πλευρά, κάνοντάς το να μοιάζει περισσότερο με ένα «διαφορετικό» Nissan Z.

Όσο για το εσωτερικό, βρίσκουμε κι εκεί αρκετό ανθρακόνημα, κυρίως γύρω από τον πίνακα οργάνων, στην κεντρική κονσόλα, στις πόρτες, στα καθίσματα και στο τιμόνι.

Η Artisan Vehicle Design δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες για το εγχείρημά της, όμως αναμένεται ότι αν πράγματι λανσαριστεί, η τιμή του θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πώς κατασκευάζεται το Nissan GT-R στην Ιαπωνία (video)

Nissan Hyper Force Concept: To ηλεκτρικό GT-R των 1.360 PS (video-photos)

Αυτό το Skyline GT-R Group N «πετάει» σε ανάβαση στην Ελβετία (video)