Το πεντακύλινδρο Cupra Formentor VZ5 BAT είναι ένας «απαγορευμένος καρπός» 390 PS


Το «καυτό» SUV με τον εμβληματικό 5κύλινδρο turbo κινητήρα 2,5 L αποκτά ειδική έκδοση που θα παραχθεί σε 500 αντίγραφα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 30/8/2023

To CUPRA Formentor VZ5 είναι ένα γνήσιο petrolhead μοντέλο, που γυρίζει την πλάτη του στην ηλεκτροκίνηση και εφοδιάζεται με τον 5κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 2,5 L του Audi RS3 και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων.

Έτσι, η κορυφαία, τετρακίνητη, έκδοση του SUV της CUPRA αποδίδει ισχύ 390 PS και ροπή 480 Nm, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,2 sec. και τελική ταχύτητα 250 km/h. Για να προσθέσει ακόμα περισσότερα συναισθήματα απόλαυσης στους ιδιοκτήτες του, η ισπανική φίρμα δημιούργησε μια ειδική, περιορισμένη έκδοση, με το όνομα BAT.

Η νέα παραλλαγή θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίγραφα και χαρακτηρίζεται από μια σειρά «σκοτεινών» στοιχείων στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό του, με κυρίαρχο το μαύρο χρώμα.

«Το CUPRA Formentor VZ5 BAT limited editon είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο με εξαιρετικές επιδόσεις. Ο σχεδιασμός του είναι εκφραστικός και προκλητικός, μια περαιτέρω εξέλιξη των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης της μάρκας», τόνισε ο COO του brand, Sven Schuwirth και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που καταρρίπτει τις αντιλήψεις με την ενισχυμένη μαύρη εμφάνισή του. Οι εξωτερικές του προσθήκες αυξάνουν την ισχυρή και σπορ αισθητική του, ενώ το πιο σκούρο εσωτερικό δημιουργεί μια ακόμα πιο συναισθηματική εμπειρία οδήγησης».

Εξωτερικά, οι μαύρες προσθήκες είναι αρκετές και «συναντώνται», μεταξύ άλλων, στις γυαλιστερές μπάρες οροφής, τη μάσκα και το πλαίσιο της, τις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, τα καλύμματα των καθρεπτών από ανθρακονήματα και τις απολήξεις εξάτμισης.

Ως αποτέλεσμα, αυξάνεται ο δυναμικός χαρακτήρας του SUV υψηλών επιδόσεων. Επιπλέον, η νέα εμφάνιση φέρει και σκούρο λογότυπο χρωμίου CUPRA (εμπρός και πίσω) καθώς και αντίστοιχα γράμματα CUPRA στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό, οι σκούρες αποχρώσεις αυξάνουν την σπορτίφ αίσθηση, όπως για παράδειγμα το μαύρο πλαίσιο χρωμίου γύρω από τους αεραγωγούς και την κεντρική κονσόλα