Το Subaru Impreza 22B STi ζει και βασιλεύει – Πού είναι ο παράδεισος των λάτρεων του μοντέλου (photos-video)


Μία ομάδα συντηρητών διατηρεί ένα αξιοσέβαστο απόθεμα από Subaru Impreza 22B STi και μέρη τους, αποτελώντας τον παράδεισο των fans του εμβληματικού μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Ali Burrows Motorsport - Instagram, Larry Chen - YouTube
  • 22/10/2023

Αν υπάρχει ένα μέρος που κάθε λάτρης της Subaru θα ήθελε μάλλον να επισκεφτεί, αυτό είναι οι εγκαταστάσεις της Ali Burrows Motorsport. Το γκαράζ της ομάδας συντηρητών από τη Β. Ιρλανδία μοιάζει με μουσείο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού μέσα κρύβονται αρκετά από τα ακριβοθώρητα Subaru Impreza 22B STi που κυκλοφόρησαν στο Ην. Βασίλειο, όπως και εκατοντάδες αυθεντικά μέρη τους.

Μόλις 425 μονάδες του μοντέλου κατασκευάστηκαν παγκοσμίως, με 400 από αυτές να παραμένουν εντός συνόρων της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, 16 να καταλήγουν στο Ην. Βασίλειο, 5 να ταξιδεύουν στην Αυστραλία και τις υπόλοιπες να καταλήγουν στα χέρια των τότε μελών της ομάδας του WRC, μεταξύ των οποίων κι ο Colin McRae.

Εδώ και πάνω από 25 χρόνια, η κληρονομιά των Impreza 22B STi έχει παραμείνει αξεπέραστη, ενώ η αξία τους εκτοξεύεται, κάθε φορά που ένα από τα παραδείγματα φτάνει στις αίθουσες των δημοπρασιών. Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους ιδιοκτήτες είναι αδιαμφισβήτητα η σπανιότητα του μοντέλου, αφού κάνει τα μέρη του ιδιαίτερα δυσεύρετα.

Εδώ έρχεται να επέμβει η Ali Burrows Motorsport, μια εταιρεία που ξεκίνησε το ταξίδι της το 1993 για να εξασφαλίζει ότι ο θρύλος που ονομάζεται Subaru Impreza 22B STi παραμένει ζωντανός και τα οχήματα συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς προβλήματα. Έτσι, οι Ιρλανδοί έχουν συλλέξει -αφού μάλλον περί συλλογής πρόκειται- έναν τεράστιο όγκο μερών κι ανταλλακτικών του 22B από αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο.

Οι ιδιοκτήτες του συνεργείου είναι αφοσιωμένοι στο να επανακατασκευάζουν και να συντηρούν τα Impreza, έτσι ώστε να μοιάζουν σα να βγήκαν μόλις από το εργοστάσιο της Subaru, παρόλο που η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ολοκληρώσει την παραγωγή των μερών του εμβληματικού της δημιουργήματος.  

Δείτε το σχετικό video του Larry Chen, ο οποίος επισκέφτηκε το «μουσείο» των Ιρλανδών: