Το τερματίζουν οι Ρώσοι: Με πυρηνικό αντιδραστήρα το Lada του μέλλοντος!


Ας ξεχάσουμε τα Lada 2015, Samara, Niva, κ.λπ. Τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας θα είναι σύγχρονα, ηλεκτροκίνητα και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης! Πιθανόν…

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ANDREY KIRICHENKO.
  • 8/11/2020

Η ηλεκτροκίνηση, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και η προσαρμογή στη επικρατούσα αισθητική δεν είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα Lada. H ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παραμείνει σε παρελθόντα χρόνο, σε επίπεδο εξέλιξης και παραγωγής αυτοκινήτων, και δεν φαίνεται να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Όμως, δεν λείπουν αυτοί που οραματίζονται μια μοντέρνα εικόνα για την εταιρεία, η οποία θα μπορούσε να είναι καινοτόμα και –γιατί όχι;– να θέτει νέα δεδομένα για τον βιομηχανικό κλάδο, παγκοσμίως.

Ο κ. Andrey Kirichenko, σχεδιαστής ο οποίος έχει έδρα στο Μόναχο και τώρα συνεργάζεται με τον Όμιλο Renault Alliance, δημιούργησε σκίτσα για το πώς φαντάζεται ένα μελλοντικό μοντέλο της Lada.

Όπως μπορούμε να δούμε, το όραμά του γι’ αυτό το έχει ονομάσει «Lada Vision 2050» και παριστάνει ένα όχημα μεταφοράς επιβατών όπως θα μπορούσε να είναι έπειτα από τριάντα χρόνια. Ο κ. Kirichenko το έχει τοποθετήσει σε αστικό τοπίο, ωστόσο το σχήμα του θα ταίριαζε σε διαστημικό σκάφος, βάσει της παρούσας αντίληψης που έχουμε για τα τελευταία.

Ο ρωσικής καταγωγής σχεδιαστής δημιούργησε μόνο την εξωτερική όψη του οχήματος, χωρίς να δημοσιεύσει την αισθητική προσέγγισή του πώς φαντάζεται ότι θα μπορούσε να είναι το εσωτερικό του. Πάντως, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέλει ηλεκτροκίνητο, με την ηλεκτρική ενέργεια να προέρχεται από έναν μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα που θα υπάρχει σε αυτό(!), να διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο να ελέγχεται από προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και να διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την άνεση των επιβατών. Θα μπορούσε να το δημιουργήσει η Lada; Επόμενη ερώτηση, παρακαλώ...

Διαβάστε, επίσης: Τα παιδία παίζει: Verstappen και Ricciardo σε κόντρα με... Lada Niva (Video).