Το VW I.D. R. διέλυσε το ρεκόρ των EV στο Nurburgring


To χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου ρεκόρ πήρε αίσιο τέλος με το VW I.D. R. να διαλύει το μέχρι σήμερα χρόνο για τον γύρο του Nurburgring με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/6/2019

Ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα συμβεί, απλά όλοι περίμεναν την έκταση που θα έπαιρνε η κυριαρχία του απίστευτου ηλεκτρικού αγωνιστικού της VW. Το  Ι.D. R. ετοιμαζόταν από καιρό για το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Ring για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και τελικά το κατάφερε με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η VW.

To μοναδικό αυτό αυτοκίνητο, που ήδη έχει εντυπωσιάσει τους πάντες σε όποιον αγώνα και αν συμμετέχει (και ιδίως στο Pikes Peak πέρσι) κατάφερε να συντρίψει το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση, με χρόνο 6:05.336.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ το είχε το NIO EP9 και ήταν κατά 40.56 δευτερόλεπτα αργότερο.

Στην θέση του οδηγού βρισκόταν όπως κάθε φορά ο Romain Dumas ενώ η μέση ταχύτητα του γύρου όπου έγινε το ρεκόρ ανήλθε στα 206,96 km/h. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο ταχύτερος γύρος σε αυτοκίνητο παραγωγής ανήκει σε μία Lamborghini Aventador SVJ με 6:44 (υπάρχει και το 6’ 40” 33 της 911 GT2 RS MR που δεν την λες όμως και "μαμά"), ενώ ο απόλυτος χρόνος είναι στα 5:19.5 που έγινε το καλοκαίρι του 2018 από μία Porsche 919 Evo Le Mans Prototype. 

Όπως και να έχει πάντως, το ηλεκτρικό I.D. R. δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα και δείχνει ότι ακόμα και από την πρώτη προσπάθεια μπορεί να σταθεί πολύ κοντά στα καθαρόαιμα αγωνιστικά του πρωταθλήματος πρωτοτύπων.