Top Gear: Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη συνέχεια του δημοφιλούς show


Τους τελευταίους μήνες έμοιαζε ότι το Top Gear ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία μετά από 46 χρόνια στον «αέρα». Το σκηνικό, όμως, δείχνει να αλλάζει.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: The Stig - YouTube
  • 9/10/2023

Την περασμένη Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, η Βρετανική εφημερίδα The Sun ανέφερε ότι το BBC θα προχωρούσε σε ακύρωση του Top Gear μετά από 46 χρόνια.

Οι φήμες διαδόθηκαν πολύ γρήγορα, με το τηλεοπτικό δίκτυο να δηλώνει, μέσω της The Independent ότι «η απόφαση σχετικά με το μέλλον του Top Gear αναμένεται να ληφθεί σε συνεργασία με το BBC Content,» κρατώντας την ελπίδα των fans ζωντανή.

Η αρχική πληροφορία της The Sun έκανε λόγο για τερματισμό της εκπομπής, ως συνέπεια του φρικιαστικού ατυχήματος που είχε ο Freddie Flintoff κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στα τέλη του περασμένου έτους, στο οποίο υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ήθελε μέλη της παραγωγής να αναρωτώνται αν η εκπομπή θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς επικίνδυνα stunts, όπως αυτό που οδήγησε στο ατύχημα του Flintoff.

Πηγή εντός της εκπομπής είχε αναφέρει επίσης ότι «το BBC γνωρίζει ότι ένας παρουσιαστής παραλίγο να χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, κι υπάρχει η πεποίθηση ότι θα ήταν απρεπές η εκπομπή να συνεχιστεί με τόσο επικίνδυνο περιεχόμενο. Είναι μια δύσκολη απόφαση όμως η παραγωγή γνωρίζει ότι είναι η σωστή, αφού οι αφοσιωμένοι fans της εκπομπής δε θα ήθελαν να δουν μια πιο ελαφριά έκδοσή της.»

Παρόλο που το εν λόγω ρεπορτάζ υποδεικνύει ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, η δήλωση του καναλιού στην The Independent δεν το επιβεβαιώνει. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το γεγονός το Top Gear να μην ανανεωθεί για επόμενη σεζόν, όμως αφήνει το παράθυρο ανοιχτό για περαιτέρω συζητήσεις μεταξύ της εταιρείας παραγωγής και του καναλιού.