Vintage ρολόι batmobile πωλείται για 24.600 ευρώ!


Πρόκειται για μία ακριβή αντιγραφή του Batmobile που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Batman του 1989. Τον όρο ακριβή μπορείτε να τον εκλάβετε και μεταφορικά και κυριολεκτικά, στην προκειμένη περίπτωση.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 3/12/2020

Η κινηματογραφική διασκευή του Batman από τον Tim Burton, του 1989, κατέχει αναμφίβολα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των απανταχού fans του κόμικ. Με πρωταγωνιστές τους Michael Keaton και Jack Nicholson, αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του ήρωα της Gotham. Αντίστοιχα ξεχωριστό ήταν και το Batmobile που σχεδιάστηκε για τις ανάγκες της παραγωγής.

Μία γεύση, λοιπόν, από το παρελθόν αποφάσισε να προσφέρει ο ελβετικός οίκος Kross studio. Αυτός ασχολείται με την ωρολογοποιία και έτσι σχεδίασε ένα πιστό ομοίωμα εκείνου του Batmobile, ως ρολόι γραφείου. Πρόκειται για μία κατασκευή κατά κανόνα από κράματα αλουμινίου, με μήκος 298 mm. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ο μηχανισμός που κρύβει στα σπλάχνα της.

Αυτός αποτελείται από 397 μέρη (συνολικά 512 για ολόκληρο το αυτοκίνητο) και 34 πολύτιμους λίθους. Είναι αυτόματος και λειτουργεί σε υψηλή συχνότητα 21.600 παλμούς το λεπτό. Το «κούρδισμα» γίνεται με τη χρήση ενός κλειδιού σε σχήμα νυχτερίδας, ενώ χάρη σε τρία «βαρελάκια» που διαθέτει, μπορεί να παρέχει αυτονομία μέχρι και 30 ημέρες.

Από την είσοδο αέρα του αυτοκινήτου μπορεί κανείς να δει γρανάζια για τους μεγάλους κυλίνδρους ώρας και λεπτού, στο καπό. Τα μηχανικά μέρη διατρέχουν ολόκληρο το αυτοκίνητο και είναι ορατά από διάφορα σημεία. Μάλιστα στρίβουν και οι ρόδες, για όποιον επιλέξει να νιώσει λίγο παιδί, σε μία στιγμή ανάπαυλας.

Το μόνο που πιθανά μπορεί να απωθήσει τους φίλους και συλλέκτες των κόμικ να το αποκτήσουν -πέρα από το γεγονός ότι θα παραχθεί σε μόλις 100 κομμάτια- είναι το κόστος του. Για να κάνετε δικό σας ένα τέτοιο ρολόι θα χρειαστεί να αποταμιεύσετε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 24.600 ευρώ και κάτι ψιλά! Εναλλακτικά θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα κανονικό αυτοκίνητο και να μείνουν και ρέστα για τις βενζίνες και τη συντήρησή του. Ό,τι επιλέξει ο καθένας…