Ένα Batmobile Replica του Keaton με πραγματική τουρμπίνα αναζητά ιδιοκτήτη!


Όσοι είσαστε λάτρεις των ταινιών Batman και συγκεκριμένα της πρώιμης εκδοχής του Tim Burton, με πρωταγωνιστή τον Michael Keaton, τώρα είναι η ευκαιρία να μπείτε στη θέση -οδήγησης- του μασκοφόρου εκδικητή!

  • 10/3/2020

Δεν πάνε πολλές ημέρες που αποκαλύψαμε το νέο αυτοκίνητο του Batman, που θα χρησιμοποιεί στην επόμενη ταινία του. Ακολούθως, για τους φίλους του σχετικού comic υπήρξε μία αναφορά στην ιστορία του batmobile, την οποία θα βρείτε εδώ. Τώρα, για να ολοκληρώσουμε το σωστό placement, έρχεται και το… giveaway. Ένα Batmobile -όχι το αυθεντικό αλλά μία replica- αναζητά αυτό το διάστημα ιδιοκτήτη. Προφανώς, κάποιον σινεφίλ, που θα εκτιμήσει την πιστότητα της αντιγραφής.

Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορα Batmobiles. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία αντιγραφή του πρώτου μοντέλου που χρησιμοποίησε η Warner Bros, τη δεκαετία του ’80. Η επιρροή του δημιουργού από τα αμερικάνικα muscle cars είναι τουλάχιστον εμφανής. Αντίστοιχα εμφανής είναι και η διάθεση για υπερβολή, αφού ένα γνήσιο batmobile δεν θα μπορούσε με τίποτα να παραπέμπει σε συμβατικό όχημα. Εξ ου και η επιλογή της τοποθέτησης μίας τουρμπίνας αεροσκάφους, ως προωστήριο σύστημα!

Τιμώντας αυτή την ιστορία, η ρέπλικα που διατίθεται προς πώληση όχι μόνο αποτελεί πιστή αντιγραφή οπτικά, αλλά όντως διαθέτει και έναν αντίστοιχο αεροπορικό κινητήρα! Για την ακρίβεια, φέρει ένα σύνολο της Boeing, το οποίο προέρχεται από ένα σύγχρονο drone ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου. Αυτό αποδίδει περί τους 400 ίππους και συνεργάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων, μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Κάτι σαν τα Indy cars.

Εξίσου εντυπωσιακό, δε, είναι ότι το εν λόγω Batmobile διαθέτει κανονική άδεια κυκλοφορίας, οπότε δεν χρειάζεται να παίζει μόνο το ρόλο του εκθέματος, σε κάποια αίθουσα. Για όποιον, λοιπόν, είναι λάτρης του batman, έχει στη γειτονιά του πρατήριο με κηροζίνη ή άλλο αεροπορικό καύσιμο και θέλει να τραβά τα βλέμματα όταν πηγαίνει για ψώνια στο super market, αυτή είναι η ευκαιρία!