Volkswagen Golf GTI 1975: Και ρετρό και… ηλεκτρικό!


Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κυριεύουν τον πλανήτη δεν είναι και λίγοι οι νοσταλγοί που θα επιθυμούσαν ιστορικά μοντέλα, όπως το Golf GTI, να μετατραπεί σε EV.

  • 20/4/2021

Τελικά από ότι φαίνεται έχει πιάσει μεγάλη νοσταλγία κάποιες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες τη τελευταία περίοδο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος δοκιμάζει την αντίδραση του κοινού σε ένα ενδεχόμενο αναβίωσης ενός ιστορικού μοντέλου σαν το VW Golf GTI του 1975.

Να σοβαρευτούμε όμως, αυτό είναι μάλλον απίθανο να συμβεί. Στα σχέδια της εταιρείας, ίσως βρίσκεται το σενάριο να προσφέρει στο μέλλον κάποια πιο σπορ έκδοση της αμιγώς ηλεκτρικής σειράς των μοντέλων ID.

Πιθανώς να ονοματίζονται GTX, όπως το αντίστοιχο GTD που αφορά το πιο σπορτίφ Golf diesel, αλλά ουδείς γνωρίζει με σιγουριά. Έτσι όπως πάει η κατάσταση μπορεί στο μέλλον να μην υπάρχει καν ο όρος GTI.

Η Cupra έχει ήδη ανακοινώσει ότι στην επομένη πενταετία σταματά την εξέλιξη σπορ μοντέλων, ενώ η Peugeot έχει ήδη καταργήσει τα δικά της GTi.

Η γαλλική εταιρεία πιθανότατα να λανσάρει κάτι πιο πικάντικο σε μορφή plug-in hubrid, όπως έχει κάνει η Volkswagen με το GTE. Ελπίζουμε πάντως οι Γερμανοί να δημιουργήσουν κάτι που να θυμίζει GTI, έστω και αν χρειαστεί να είναι εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρικό. Δεν γίνεται διαφορετικά, είναι στο DNA τους.

Όποια και αν είναι η κατάσταση, προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον να βλέπεις ένα ιστορικό συμβατικό μοντέλο 46 ετών να μετατρέπεται σε κάτι πιο μοντέρνο, αλλά και ρετρό που ταυτόχρονα είναι και ηλεκτρικό.

Αναμφίβολα αν έμπαινε στη γραμμή παραγωγής ένα παρόμοιο Golf GTI EV, θα έκανε ουρά ο κόσμος για μια παραγγελία. Ή μήπως θα προτιμούσε το σύγχρονο ολοκαίνουργιο Golf GTI;