Volvo: 10 χρυσά μετάλλια για ένα όραμα


Το πρωτοποριακό πειραματικό αυτοκίνητο Volvo 3CC κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια για την περιβαλλοντική του απόδοση αλλά και το πρώτο βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σχεδίου στον διαγωνισμό Michelin Challenge Bibendum.
  • 15/10/2004
&00 Το πρωτοποριακό πειραματικό αυτοκίνητο Volvo 3CC κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια για την περιβαλλοντική του απόδοση αλλά και το πρώτο βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σχεδίου στον διαγωνισμό Michelin Challenge Bibendum. Το Volvo S80 T6 και το S60 PZEV, κέρδισαν και αυτά μετάλλια, χαρίζοντας συνολικά στη Volvo10 χρυσά και 6 αργυρά μετάλλια στον διεθνή διαγωνισμό που έγινε στη Σαγκάη, στις 10-14 Οκτωβρίου.
Η Volvo παρουσίασε το όραμά της για βιώσιμη αυτοκίνηση και οικολογικές επιδόσεις στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό που έγινε φέτος για πρώτη φορά στην Κίνα. Τα Volvo S80 T6 και S60 PZEV για την οικονομία στο καύσιμο, τις περιορισμένες τις εκπομπές CO2 και τις επιδόσεις τους στην επιτάχυνση και την διαδικασία φρεναρίσματος. Το Volvo 3CC κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο του Michelin Challenge Bibendum για το καλύτερο πρωτότυπο σχέδιο.

Ικανοποίηση
"Είμαστε πανευτυχείς που το Volvo 3CC - το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σαγκάη - πήγε τόσο καλά, κερδίζοντας όχι μόνο χρυσά μετάλλια για την οικολογική του απόδοση αλλά και το πολύτιμο πρώτο βραβείο σχεδίασης", λέει ο Lars Erik Lundin, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Παρακολούθησης και Εξέλιξης (VMCC) της Volvo στην Καλιφόρνια, όπου δημιουργήθηκε το αυτοκίνητο. "Σίγουρα πετύχαμε το στόχο μας σε οικονομία καυσίμου, πρακτικότητα, άνεση και ασφάλεια, με ένα αυτοκίνητο που είναι τόσο συναρπαστικό να το βλέπεις όσο και να το οδηγείς."

Tο Volvo S80 T6 και το S60 PZEV (όχημα σχεδόν μηδενικών εκπομπών), αναδεικνύουν την προσπάθεια της σουηδικής εταιρίας να ακολουθήσει την μελλοντική...πεπατημένη, τα οικολογικά αυτοκίνητα.
Το S60 PZEV κατέχει σήμερα την καλύτερη περιβαλλοντική βαθμολογία από την υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας των Η.Π.Α. (EPA), περιορίζοντας τις εκπομπές υδρογονανθράκων σχεδόν στο μηδέν.

Θεμελιώδεις λύσεις
Η Volvo Car Corporation έχει δεσμευτεί για ένα μέλλον βιώσιμης αυτοκίνησης, το οποίο θα παρέχει θεμελιώδεις λύσεις ελευθερίας και απεριόριστης αυτοκίνησης, αντιμετωπίζοντας παράλληλα με επιτυχία τα προβλήματα της ενέργειας, της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και του κυκλοφοριακού.
"Θέλουμε η Volvo Car Corporation να είναι πρωτοπόρος στη μέριμνα για το περιβάλλον, όπως είναι στην ασφάλεια και στην ποιότητα", λέει ο Lex Kerssemakers, Αντιπρόεδρος επί θεμάτων επιχειρηματικής στρατηγικής, προβολής και προϊόντος της Volvo Car Corporation. "Έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη για να παρέχουμε στους πελάτες της Volvo αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι συμβατά προς το περιβάλλον, οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου, θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο δρόμο και θα έχουν συναρπαστική εμφάνιση, ποιότητα και θαυμάσια μηχανολογική και οδική συμπεριφορά - όπως το Volvo 3CC!"
Ο ετήσιος διαγωνισμός Michelin Challenge Bibendum συμπλήρωσε έξι χρόνια ζωής και είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, στον οποίο τα αυτοκίνητα κρίνονται βάσει των επιδόσεών τους στην κατανάλωση ενέργειας, τις εκπομπές, τον θόρυβο, την επιτάχυνση και την οδική συμπεριφορά.

e-go.gr