Wells Vertige: Αυθεντικό κεντρομήχανο κουπέ με 211 ίππους και μόλις 850 κιλά


Δείτε το μόλις 4 μέτρων Vertige με το οποίο η νεοσύστατη κατασκευάστρια εταιρεία επιχειρεί να αναβιώσει τον fun-to-drive χαρακτήρα των βρετανικών κουπέ.

  • 11/7/2021

Το όνομά του μπορεί να μην σας λέει τίποτα, ωστόσο συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον μια και αφορά ένα βρετανικό restomod μοντέλο με ελαφρύ αμάξωμα και ισχυρό κινητήρα. Πρόκειται για το Wells Vertige και είναι το πρώτο μοντέλο της νεοσύστατης εταιρείας Wells Motor Cars, το οποίο και παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κατασκευάστρια εταιρεία, να σας πούμε πώς ιδρύθηκε το 2014 από τον Robin Wells, με στόχο την κατασκευή σπορ αυτοκινήτων τα οποία δεν μπορείς να βρεις στην αγορά! 

Αυτή η ιδέα της αναβίωσης παλαιών ιστορικών Βρετανικών σπορ αυτοκινήτων με ελαφρύ αμάξωμα και fun-to-drive χαρακτήρα, οδήγησε στην υλοποίηση του Vertige.

Το πρώτο μοντέλο παρουσιάστηκε στο Goodwood Festival of Speed δίνοντας τις τεχνικές προδιαγραφές και μια πληθώρα φωτογραφιών από τις οποίες αποκαλύπτεται ένα αυτοκίνητο με ρετρό στοιχεία και ένα σπορ αμάξωμα σε κόμπακτ διαστάσεις. 

Κινητήρας και μηχανικά μέρη

Το Wells Vertige είναι ένα λιλιπούτειο σπορ αυτοκίνητο με μήκος μόλις 4 μέτρα και πλάτος 1,75 μέτρα, ακολουθώντας μια Βρετανική παράδοση χρόνων. 

Είναι κατασκευασμένο σε ένα κεντρικό monocoque πλαίσιο με επιπλέον σωληνοειδή υποπλαίσια εμπρός και πίσω, πάνω στα οποία στηρίζονται τα διπλά αλουμινένια ψαλίδια της ανάρτησης. Πρόκειται για μια πολύ ελαφριά και στιβαρή κατασκευή που υπόσχεται έναν απολαυστικό χαρακτήρα στην οδήγησης μια και το βάρος δεν ξεπερνά τα 850 κιλά.

Η καμπίνα είναι αυστηρά διθέσια και προσβάσιμη μέσω θυρών που ανοίγουν κάθετα, όπως στις McLaren.

Το ιδιαίτερο αυτό αυτοκίνητο παίρνει ισχύ από ένα τούρμπο 4κύλινδρο κινητήρα 2 λίτρων της Ford που αποδίδει 211 ίππους και 210 Nm και είναι εγκάρσια τοποθετημένος στην πλάτη των καθισμάτων. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. «Πατάει» σε ελαστικά Pirelli Pilot Sport 4 με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών της Speedline.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η εταιρεία ανακοινώνει πώς το 0-100 km/h έρχεται σε 5 sec με την τελική να αγγίζει τα 225 km/h.

Μόλις 7 «κομμάτια» έχουν κατασκευαστεί και τα οποία έχουν ήδη πουληθεί, ωστόσο η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στα 25 μοντέλα ετησίως. Σε ότι αφορά το κόστος, αυτό είναι στις 40.000 λίρες, περίπου 46.775 ευρώ.