«Έσπασαν τα τηλέφωνα» για το νέο Volvo EX90 - Κλείνουν προσωρινά οι παραγγελίες


Η Volvo σταματά να δέχεται παραγγελίες για το νέο EX90 λόγω της εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης του αγοραστικού κοινού.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/4/2023

Για κάθε εταιρεία είναι ένας... γλυκός πονοκέφαλος να έχει τόσο μεγάλη λίστα αναμονής για ένα μοντέλο της που πρέπει να σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για αυτό για ένα διάστημα.

Αυτό βιώνει τώρα η Volvo, που ανακοίνωσε πως το ενδιαφέρον των αγοραστών έχει ξεπεράσει τον ρυθμό με τον οποίο θα παράγεται του EX90, οπότε δεν μπορεί πια να δέχεται παραγγελίες για το μοντέλο.

Αν δεν προλάβατε, η εταιρεία της Geely τονίζει πως θα ανοίξει ξανά τις παραγγελίες σύντομα, χωρίς όμως να δίνει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα το κάνει αυτό.

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV θα μπει κανονικά στην παραγωγή στο τελευταίο τρίμηνο του 2023, στο Charlestone της Νότιας Καρολίνας και στο Chengdu της Κίνας. Η Volvo δεν θέλει να λαμβάνει παραγγελίες και να αφήνει τους αγοραστές να περιμένουν 1-2 χρόνια μέχρι να παραλάβουν τα νέα τους οχήματα, και για αυτό έκλεισε το βιβλίο των παραγγελιών πριν αρχίσει ο χρόνος αναμονής να «φουσκώνει».

Η ανακοίνωση για αυτήν την απόφαση ήρθε εν μέσω της αναλυτικής αναφοράς των οικονομικών αποτελεσμάτων της σουηδικής μάρκας για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στο ίδιο ανακοινωθέν, η Volvo τονίζει πως το νέο της, entry-level ηλεκτρικό όχημα (που αναμένεται να λέγεται EX30) θα παρουσιαστεί «σε λίγους μήνες», και θα στοχεύει στο νεανικό κοινό χάρη και στο χαμηλότερο κόστος του.