Η Human Horizons παρουσιάζει το HiPhi Z με τους 4.000 LED λαμπτήρες (photos)


Το HiPhi Z της Human Horizon ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους και αποτελεί την τρανταχτή απόδειξη ότι οι Κινέζοι έχουν κάνει άλματα πάνω στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων.

  • 8/7/2022

To HiPhi Z είναι το νεότερο εγχείρημα της κινεζικής Human Horizons που φαίνεται ότι θα φέρει νέες τεχνολογίες και φουτουριστική όψη. Η Human Horizons αποκάλυψε τα σχέδια του νέου της GT μοντέλου πέρυσι την άνοιξη, αλλά τα πράγματα έδειχναν ότι η εταιρεία δε θα προχωρούσε στην παραγωγή. Και όμως, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο θα αποκαλυφθεί στην έκθεση Chengdu Motor Show τον ερχόμενο Αύγουστο και αμέσως μετά θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Κίνας.

Η Human Horizons θέλει να φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του HiPhi Z και το έχει ντύσει με 4.066 LED λαμπτήρες ενώ έχει προσθέσει στις θύρες ένα σύστημα αναγνώρισης που καλωσορίζει τους επιβάτες, ρυθμίζοντας το άνοιγμα και τη γωνία της πόρτας ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Στο εσωτερικό το HiPHi Z διαθέτει το HiPHi-Bot, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργεί με φωνητικές εντολές και χρησιμοποιεί ήχους, φώτα αλλά και μυρωδιές για να επικοινωνήσει με τους επιβάτες.

Η Human Horizons έχει εξοπλίσει το HiPhi Z με ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα υποβοήθησης επιπέδου 4, που διαθέτει 34 LiDAR αισθητήρες και έχει τη δυνατότητα να οδηγεί και να παρκάρει το όχημα χωρίς τη συμβολή του οδηγού.

Με το κόστος της να κυμαίνεται από 87.000 μέχρι 127.000 ευρώ, το HiPhi Z είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, που φέρουν μία μπαταρία με μέγιστη χωρητικότητα 120 kWh, η οποία προσφέρει μέχρι και 705 km αυτονομίας.