H Shelby ασχολείται για πρώτη φορά με την Mustang Mach-E GT και την απογειώνει (photos-video)


Το kit περιλαμβάνει αρκετό carbon, νέες ζάντες αλλά και ένα σετ ηχείων που κάνουν το ηλεκτρικό SUV να ακούγεται σαν... V8 πολυβόλο.

  • 27/4/2023

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού Carroll Shelby ο διάσημος βελτιωτικός οίκος αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής.

Από τη στιγμή που στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει μια πρόταση που κουβαλά την ονομασία Mustang, οι άνθρωπο της Shelby δεν άργησαν να την επιλέξουν.

Έτσι πήραν την ακραία Ford Mustang Mach-E GT και αποφάσισαν να κάνουν τα «μαγικά» τους για να απογειώσουν την εικόνα αλλά και την οδηγική της συμπεριφορά με ένα kit που θα είναι διαθέσιμο σε 100 μονάδες, αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο λόγος που η Shelby διάλεξε την Ευρώπη για να διαθέσει το kit είναι η τεράστια άνοδος που έχουν σημειώσει οι πωλήσεις των EV στα μέρη μας. Συγκεκριμένα ο Aaron Shelby, εγγονός του Carroll, δήλωσε:

«Επιλέξαμε να προσφέρουμε αρχικά την Shelby Mustang Mach-E GT μόνο στην Ευρώπη επειδή οι πωλήσεις των EV αυξάνονται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή από το 2016 έως και το 2021 τα δημόσια σημεία φόρτiσης στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 431%».

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν οι μηχανικοί της Shelby ήταν να προσθέσουν αρκετό carbon σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου όπως στο καπό, στην γρίλια, στα splitters, στα καπάκια στους καθρέφτες αλλά και στα πλαίσια των θυρών.

Παράλληλα «μαστόρεψαν» την ανάρτηση χαμηλώνοντας το αυτοκίνητο σχεδόν κατά 2,5 cm ενώ πρόσθεσαν και ένα νέο σετ ζάντες αλουμινίου όπου η καθεμιά είναι σχεδόν 2 kg πιο ελαφριά σε σχέση με την στάνταρ επιλογή του κατασκευαστή.

Μικρές παρεμβάσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό με την πιο ξεχωριστή να είναι η τοποθέτηση αριθμημένης πλάκας που κάνει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοναδικό. Το σήμα της Shelby είναι εμφανές σε διάφορα σημεία και εξωτερικό μέσα από stickers που έχουν τοποθετηθεί στο αμάξωμα.

Τέλος, μία από της πιο σημαντικές προσθήκες είναι η εγκατάσταση του συστήματος ήχου που παρουσίασε πριν από λίγους μήνες η Borla και το οποίο παράγει ήχους από ΜΕΚ. Έτσι, η Shelby Mustang Mach-E GT θα κινείται και θα... τρίζει η γη βγάζοντας έναν στεντόρειο ήχο από V8 κινητήρα.

Το κόστος του kit αντιστοιχεί σε 24,900 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο για να το εγκαταστήσουν στο αυτοκίνητό τους.