Nissan Ariya NISMO: Αυτό είναι το πιο ισχυρό EV της NISMO με στοιχεία Formula E


Η Nissan έκανε τα αποκαλυπτήρια του βελτιωμένου από τη NISMO Ariya στο πλαίσιο του Tokyo Auto Salon.

  • ΦΩΤΟ: Nissan Newsroom
  • 12/1/2024

Η Nissan παρευρέθηκε στο Tokyo Auto Salon για να τραβήξει το κάλυμμα από το Ariya NISMO

Το ηλεκτρικό SUV είναι το τέταρτο EV της Nissan που δέχεται τις βελτιώσεις του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας, προχωρώντας σε αλλαγές τόσο σε αισθητικό επίπεδο, όσο και στις επιδόσεις του οχήματος.

Στην Ιαπωνία, το Ariya NISMO θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα αποδίδει 367 PS και 560 Nm ροπής, χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες και την μπαταρία 66 kWh που θα φέρει. 

Η πιο ισχυρή έκδοση θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία, στα 91 kWh, και σαφώς καλύτερες επιδόσεις, με ισχύ 435 PS και 600 Nm ροπής. 

Όντας ηλεκτρικό, το Ariya NISMO δεν είναι και το πιο ελαφρύ μοντέλο της γκάμας, καθώς ζυγίζει 2.080 κιλά, με τη Nissan να μην αναφέρει τίποτα για τις επιδόσεις του στα 0-100 km/h.

Εξωτερικά, το βελτιωμένο SUV θα εξοπλίζεται με «εξαιρετικά συμπαγείς» ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 255/45 R20 εμπρός και πίσω. 

Επιπλέον, η Nissan αξιοποιεί την παρουσία της στη Formula E, στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα μονοθέσιων, προσθέτοντας μία λειτουργίαάμεσης απόκρισης του γκαζιού που μπορεί -προαιρετικά- να συνοδεύεται από έναν τεχνητό ήχο μονοθέσιου της NISMO.  

Τέλος, στο εσωτερικό θα βρει κανείς μικρές διαφοροποιήσεις από το βασικό μοντέλο, με κόκκινεςπινελιές σπαρμένες στην καμπίνα, απόρροια της επέμβασης της NISMO σε αυτό.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στη χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου την προσεχή άνοιξη, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο σε ποιες ακόμη αγορές θα διατεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Nissan GT-R: Ο ηλεκτρικός του διάδοχος είναι πιο κοντά απ' όσο νομίζουμε

Αποκάλυψη για το νέο Toyota GR Yaris - Με 8άρι αυτόματο και αναβαθμισμένη ισχύ (photos)

Νέα Porsche Macan: Η δεύτερη γενιά αλλάζει «ταυτότητα» και βάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά (video)