Όλα έτοιμα για την αποκάλυψη του νέου EV «θηρίου» της Audi (video-photos)


Η πλήρης αποκάλυψη είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαΐου και μαζί θα δούμε το Audi Sport Quattro με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

  • 23/5/2023

Με ένα πακέτο φωτογραφιών και ένα teaser video η Audi ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα αποκαλύψει στο κοινό το νέο πρωτότυπο RS E-Tron GT Ice Race Concept και το οποίο θα πλαισιωθεί από ένα Audi Sport Quattro με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Από τη στιγμή που μιλάμε για teaser η Audi δεν εμφανίστηκε γενναιόδωρη στις αποκαλύψεις της και κράτησε κρυφά τα «χαρτιά» των δύο ηλεκτρικών μοντέλων, οπότε κάντε λίγη υπομονή έως την Κυριακή 28 Μαΐου όπου θα βγουν στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες.

Από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε το εσωτερικό το RS E-Tron GT Ice Race με τη λευκή επένδυση στα καθίσματα και τα γράμματα RS κάτω από τα προσκέφαλα, ενώ τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται τον ίδιο συνδυασμό χρωμάτων με τα γκρι, μωβ και λευκό να κυριαρχούν.

Η λογική λέει ότι τα δύο αυτοκίνητα θα ενσωματώνουν τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι και στους δύο άξονες, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με τετρακίνητα EVs.

Θυμίζουμε ότι η τρέχουσα έκδοση του Audi RS E-Tron GT εφοδιάζεται με δύο πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες. Αυτό που είναι τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα αποδίδει 238 PS, ενώ εκείνος που είναι επιφορτισμένος με την κίνηση των πίσω τροχών φτάνει στους 456 ίππους.

Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 598 ίππους και τα 830 Nm ροπής, στη λειτουργία overboost, ωστόσο, η μέγιστη ισχύς του συστήματος αυξάνεται έως και στους 646 PS.

Το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνει το κιβώτιο ταχυτήτων των δύο σχέσεων το οποίο αναλαμβάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση της απόδοσης του πίσω ηλεκτροκινητήρα, καθώς και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης των πίσω τροχών.

Δείτε το teaser video...