Με το Audi RS e-tron GT στην autobahn (Video)


Η Audi παρουσίασε πρόσφατα το RS e-tron GT των 646 PS το οποίο έχει επιδόσεις supercar. Αυτές θέλησαν να διαπιστώσουν έμπρακτα οι άνθρωποι του διαδικτυακού καναλιού «Automann TV» σε κάποια autobahn.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/3/2021

Το Audi RS e-tron GT εντυπωσιάζει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά και τη σχεδίασή του. Το 2 2 θέσεων coupe δημιουργήθηκε για να καταδείξει η γερμανική εταιρεία ότι η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από τους αγώνες αυτοκινήτου μπορούν να εφαρμοστεί επιτυχώς και στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα αυτής.

Το RS e-tron GT διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, οι οποίοι έχουν και τον ρόλο τετρακίνησης («quattro»). Αυτός στο εμπρός μέρος έχει μέγιστη ισχύ 238 PS και αυτός στο πίσω 456 PS.

H μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους φτάνει τα 598 PS. Ωστόσο, με ενεργοποιημένο το σύστημα launch control (για τη βέλτιστη δυνατή επιτάχυνση από στάση) και τη χρήση «overboost», η μέγιστη ισχύς αυξάνεται στα 646 PS για χρονικό διάστημα 2,5 sec.

Η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή φτάνει τα 830 Nm, οι μπαταρίες είναι ιόντων λιθίου και έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 93,4 kWh, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει «κιβώτιο ταχυτήτων» δύο σχέσεων (όπως και η Porsche Taycan). 

Αναφορικά με τις επιδόσεις του, η Audi ανακοινώνει ότι το RS e-tron GT επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 3,3 sec με τη χρήση του συστήματος launch control και του «overboost» και σε 3,6 sec χωρίς την ενεργοποίησή τους. Η τελική ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ το βάρος του οχήματος είναι 2.347 kg, χωρίς τον οδηγό. Τέλος, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση ενέργειας είναι 20,6 - 22,5 kWh/100 km.

Οι συντελεστές του διαδικτυακού καναλιού «Automann TV» είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν ένα RS e-tron GT και να διαπιστώσουν τις επιδόσεις του και τον ρυθμό επιτάχυνσης τόσο από στάση όσο και εν κινήσει. Για τον λόγο αυτό κινήθηκαν σε τμήμα ενός γερμανικού αυτοκινητόδρομου (autobahn) όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας.

Το αυτοκίνητο είχε χειμερινά ελαστικά, γεγονός που δεν επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση που προσφέρουν τα θερινά, και οι μπαταρίες του ήταν φορτισμένες στο 95%. Τι μπορεί να επιτύχει στην πράξη το νέο Audi RS e-tron GT μπορούμε να το δούμε στο παρακάτω βίντεο.