Porsche Vision 357 Speedster: Κοιτώντας πίσω με τεχνολογία του παρόντος και πολλή δύναμη (photos)


Η Porsche τιμά το παρελθόν της με τεχνολογίες του σήμερα με τη Vision 357 Speedster, ένα ηλεκτρικό μοντέλο-φόρο τιμής στην 356.

  • ΦΩΤΟ: Porsche
  • 14/7/2023

Η Porsche συνεχίζει τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε ποτέ, την 356 No.1 Roadster, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Έτσι προέκυψε η Vision 357 Speedster, μία μοντέρνα εκδοχή της 356, που αποτελεί τον διάδοχο του Vision 357 Concept, χωρίς την οροφή.

Ενώ το κουπέ βασίζεται στην 718 Cayman GT4 RS, το speedster κρύβει μέσα του το 718 GT4 e-Performance, γεγονός που το καθιστά ηλεκτρικό. Συνδυάζει το σασί της 718 GT4 Clubsport μαζί με τα ηλεκτρικά μοτέρ και την μπαταρία από το concept Mission R.

Το concept πατά σε ζάντες 20 ιντσών φτιαγμένες από μαγνήσιο, ενώ σχεδιαστικά φέρει αρκετές καμπύλες εμπρός και πίσω, με τη συμμετρία να παραμένει αδιατάραχτη με τη χρήση καμερών αντί καθρεφτών. Τα φώτα πορείας φαίνονται μέσα από οπές στο αμάξωμα, ενώ το τρίτο φανάρι για τα φρένα ξεπροβάλει μέσα από τις κάθετες γραμμές στο πίσω μέρος.

Η Porsche επέλεξε να βάψει το Vision 357 Concept σε χρώμα MarbleGrey και GriveloGrey Metallic, μαζί με λεπτομέρειες σε χρώμα Miami Blue στο εξωτερικό.

Εσωτερικά, τα καθίσματα είναι χαμηλά για τη διατήρηση του κέντρου βάρους όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται, με τις ζώνες έξι σημείων να ενισχύουν στον οδηγό το αίσθημα ότι κάθεται σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Όλος ο σχεδιασμός είναι αρκετά μινιμαλιστικός, με το Miami Blue να «σπάει» το μαύρο χρώμα που δεσπόζει σε όλες τις επιφάνειες.

Μετά την παρουσία του στο Goodwood, το Vision 357 Concept θα εκτεθεί τον Σεπτέμβριο στο Rennsport Reunion, στην πίστα της Laguna Seca στις ΗΠΑ.