Πώς τα πήγε το Volvo C40 Recharge στο τεστ αποφυγής; (video)


Σε ποια σημεία των δοκιμών δυσκολεύτηκε το ηλεκτρικό SUV της Volvo και που πέρασε... αέρας;

  • 26/8/2022

Το γνωστό ισπανικό κανάλι km77 στο YouTube έκανε για ακόμα μία φορά αυτό το οποίο μας έχει συνηθίσει: να μπαίνει στην πίστα και να δοκιμάζει αυτοκίνητα στο τεστ αποφυγής και στο σλάλομ. Αυτή τη φορά στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρέθηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το Volvo C40 Recharge

Η έκδοση που επιλέχθηκε είναι η κορυφαία της σειράς και εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, όπου συνδυαστικά αποδίδουν ισχύ 408 PS. Οι καιρικές συνθήκες που πραγματοποιήθηκε το test δεν ήταν και οι καλύτερες αφού η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει του 35 βαθμούς Κελσίου, παίζοντας τον ρόλο της στις επιδόσεις των ελαστικών όπου στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα Pirelli P Zero.

Από την πρώτη κιόλας προσπάθεια ο Ισπανός δοκιμαστής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κατάλαβε πως το C40 Recharge δεν θα έκανε κάποιο "τρελό" ρεκόρ με τις επιδόσεις του, αφού η υποστροφή ήταν εκεί για να του το ξεκαθαρίσει.

Έτσι δεν χρειάστηκε να πιέσει σε όρια, που δύσκολα μπορεί να αγγίξει ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας, του και έχοντας αυτό κατά νου το Recharge C40 συμπεριφέρθηκε άκρως ικανοποιητικά, ειδικά όταν η ταχύτητα εισόδου ορίστηκε στα 70 km/h.

Αρκετά καλά τα πήγε όμως και στο σλάλομ αποδίδοντας σε ικανοποιητικό βαθμό και ολοκληρώνοντας την διαδρομή σε 24,4 sec, χωρίς να ρίξει κανέναν κώνο.

Δείτε το video με τις δοκιμές…