Tata Motors MBPV: Ένα ιδιαίτερο όχημα μάχης που δεν έχετε ξαναδεί!


Αυτό το περίεργο όχημα έχει κατασκευάσει η ινδική Tata για την καταστολή ένοπλων συγκρούσεων. Διαθέτει αλεξίσφαιρα πάνελ, και μεγάλη αναλογία δύναμης προς βάρους για τη μέγιστη ευελιξία. Μπορεί να ανέβει ακόμα και σκάλες, με τους τέσσερις τροχούς του να κινούνται προς πάσα κατεύθυνση.

  • 3/7/2021

Στο άκουσμα των λέξεων «όχημα μάχης», άπαντες φαντάζονται ένα επιβλητικό άρμα, με τεράστια δύναμη και παρουσία.

Η Tata Motors το φαντάστηκε διαφορετικά.

Ο λόγος για το MBPV (Micro Bullet-Proof Vehicle, ή αλλιώς αλεξίσφαιρο, μικροσκοπικό όχημα), που είναι ένα κανονικό, πλήρως λειτουργικό όχημα μάχης, σχεδιασμένο για μάχες σε κλειστούς, εσωτερικούς χώρους. Μάλιστα, σύμφωνα με την ινδική εταιρεία, είναι το πρώτο τέτοιο όχημα στο είδος του.

Για την κίνησή του χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα, προκειμένου να έχει αθόρυβη λειτουργία. Η Tata δεν δίνει στοιχεία για την απόδοσή του, παρά μόνον ότι είναι ισχυρή.

Το MBPV μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένοπλες συγκρούσεις σε χώρους όπως είναι τα πολυκαταστήματα, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, τα αεροδρόμια και άλλοι τέτοιοι, κλειστοί χώροι. Διαθέτει αλεξίσφαιρα πάνελ, και μεγάλη αναλογία δύναμης προς βάρους για τη μέγιστη ευελιξία. Μπορεί να ανέβει ακόμα και σκάλες, με τους τέσσερις τροχούς του να κινούνται προς πάσα κατεύθυνση.

Σε διάφορα σημεία υπάρχουν ειδικά ανοίγματα για την ρίψη πυρών σε περίπτωση ανάγκης, ενώ είναι ηλεκτροκίνητο, επιτρέποντάς του να κινείται αθόρυβα.

Η Tata Motors πιστεύει πως υπάρχει αγορά για αυτό το όχημα, κι ενώ δεν σε κερδίζει στην όψη, η πρακτικότητά του είναι το μεγαλύτερο ατού του.