Το έκανε κι αυτό: Η Rimac Nevera διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring (video)


Η Rimac Nevera έγινε το νέο ταχύτερο EV στην θρυλική πίστα του Nurburgring Nordschleife, καταρρίπτοντας εμφατικά το ρεκόρ της Tesla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Rimac
  • 19/8/2023

Η Rimac Nevera είναι γνωστή για τον «τρόμο» που σπέρνει όταν μπαίνει μέσα σε μια πίστα, αφού είναι σχεδόν δεδομένο ότι κάθε φορά σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και κάνει τους αντιπάλους της να πανικοβάλλονται. Έτσι και τώρα, οι Κροάτες ταξίδεψαν στη θρυλική πίστα του Nurburgring, καταρρίπτοντας με τεράστια διαφορά το ρεκόρ γύρου του Tesla Model S Plaid Track Pack.

Πίσω από το τιμόνι του πανίσχυρου ηλεκτρικού hypercar βρέθηκε ο Martin Kodric, Κροάτης οδηγός αγώνων και δοκιμαστής της Rimac, κάνοντας χρόνο 7:05.298 στη χάραξη της πίστας με τα 20,8 km, και 7:00.928 στην μικρότερη, με τα 20,6 km. Αντίστοιχα, ο χρόνος του Model S ήταν 7:25.231, δηλαδή περίπου 20 sec αργότερος από αυτόν της Nevera.

Ο ίδιος ο Kodric ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επίδοση δεν ήρθε εύκολα. «Ο καιρός μας δυσκόλεψε αρκετά στις περιόδους δοκιμών μας στην πίστα κι επιλέξαμε την ημέρα που αποδείχτηκε μια από τις πιο ζεστές ολόκληρου του καλοκαιριού για να κάνουμε την προσπάθειά μας. Η Nevera είναι απελπιστικά γρήγορη μέσα στην πίστα,» είπε ο Κροάτης.

Σχετικά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mate Rimac, είπε: «Με πολλούς τρόπους, η Nevera έχει επαναπροσδιορίσει τον κόσμο των hypercars, φέρνοντας νέες τεχνολογίες, νέες ικανότητες και νέα επίπεδα επιδόσεων. Όμως ο πιο απλός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιδείξουμε τις δυνατότητές της είναι να μπούμε στην πίστα και να σπάσουμε κάθε ρεκόρ. Κι αυτό ακριβώς κάναμε το 2023 ξανά και ξανά.»

Φυσικά, αυτές οι επιδόσεις δεν προκαλούν έκπληξη σε κάποιον που γνωρίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού hypercar. Το δημιούργημα της κροατικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποδίδει 1.914 PS και 2.360 Nm ροπής, ενώ το σπριντ των 0-100 km/h είναι εφικτό σε μόλις 1,81 sec κι η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 412 km/h.

Δείτε το σχετικό βίντεο: