Το Geely Panda Knight θέλει να γίνει ένα EV «παντός εδάφους» σε προσιτή τιμή (photos)


Όπως φαίνεται, όμως, θα... μείνει με την όρεξη αφού τα χαρακτηριστικά του δεν τον αναδεικνύουν ως την καταλληλότερη επιλογή για off-road εξορμήσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: GEELY
  • 30/8/2023

Η Geely κι η θυγατρική της, Geometry, κάνουν ένα νέο βήμα στην κατηγορία των micro-EV, δίνοντάς τους μια πιο «αγριεμένη» εμφάνιση. Πρόκειται για το Panda Knight, τη νέα έκδοση του μικροσκοπικού της EV, Panda, η οποία φαίνεται ότι έχει αφαιρέσει πολλά από τα στοιχεία του συμβατικού μοντέλου, προσφέροντάς του έναν πιο... off-road χαρακτήρα.

Πολλά από τα μέρη έχουν ανασχεδιαστεί, θυμίζοντας αρκετά Ford Bronco, παρά την αστρονομική διαφορά στο μέγεθος των δύο οχημάτων. Στο μπροστινό μέρος, έχουν διατηρηθεί τα φωτιστικά σώματα LED, τα οποία τώρα έχουν ενσωματωθεί σε μια fake γρίλια. Κι ο προφυλακτήρας έχει ενισχυθεί, ενώ στα πλαϊνά έχουν τοποθετηθεί φαρδύτερα φτερά.

Tο όχημα έχει εξοπλιστεί με γάντζους ρυμούλκησης, λαβές στο καπό και ράγες στην οροφή, ενώ έχει προστεθεί και σκάλα στο πλάι, η οποία καταλήγει στην οροφή του. Όλες οι λεπτομέρειες έχουν λάιμ χρωματισμό, κάνοντας το Panda Knight να ξεχωρίζει.

Βέβαια, τα πρόσθετα στοιχεία λειτουργούν μάλλον αποκλειστικά ως διακοσμητικά, αφού το Knight έχει διατηρήσει τους μικρής διαμέτρου τροχούς κι έτσι παρόλο που δείχνει έτοιμο για off-road εξορμήσεις, δε φαντάζει ως η καταλληλότερη επιλογή γι αυτή τη χρήση.

Οι διαστάσεις του είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από αυτές του συμβατικού Panda, κάτι που οφείλεται στις παραπάνω προσθήκες. Έχει μήκος 3.135 mm, φάρδος 1.565 mm και ύψος 1.655 mm, ενώ το μεταξόνιο έχει παραμείνει ίδιο, στα 2.015 mm.

Η καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες, με την Geely να έχει αυξήσει τη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ στα 800 L, όταν τα πίσω καθίσματα είναι διπλωμένα. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει τοποθετήσει μία οθόνη αφής 8 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,2 ιντσών, σύστημα κλιματισμού, νέους χρωματισμούς που εμπνέονται από τη φύση κι ένα ειδικά σχεδιασμένο μοτίβο για τα καθίσματα.

Στην «καρδιά» του κρύβει έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 41 PS και 110 Nm ροπής και συνοδεύεται από μια μπαταρία λίθιου φωσφορικού άλατος σιδήρου χωρητικότητας 17,03 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 200 km.

Το επίσημο εμπορικό ταξίδι του Geely Panda Knight στην Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις τιμές να ξεπερνούν αυτές της συμβατικής έκδοσης, δηλαδή τα 39.900-56.900 Yuan (5.061-7.218 ευρώ)