Το κινεζικό Jimny έχει οθόνη στην πίσω πόρτα για να προειδοποιεί τους οδηγούς (photos)


Ο κατασκευαστής με αυτή την προσθήκη στον εξοπλισμό του Baojun Yep, θέλει να προσελκύσει τη νέα γενιά οδηγών που είναι εξοικειωμένοι με τα γραφικά στις οθόνες. Δείτε πως λειτουργεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BAOJUN
  • 2/5/2023

Η Baojun αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό SUV της σύμπραξης μεταξύ SAIC, GM και Wuling, το οποίο παίρνει τον ρόλο του Suzuki Jimny για την αγορά της Κίνας. Το Baojun Yep φέρει μία μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα smartwatch.

Η εταιρεία προσφέρει αυτήν την προσθήκη ως προαιρετική, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους νέους οδηγούς. Η οθόνη χρησιμεύει στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση του οδηγού με άλλους χρήστες του δρόμου, και μάλιστα παρέχει υψηλά επίπεδα εξατομίκευσης, δίνοντας μία νότα διασκέδασης στη οδήγηση.

Καταλαμβάνοντας όλο το μήκος της πίσω πόρτας, έχει πλάτος 1 m και ύψος 26 cm, ενώ αποτελείται από τρία μέρη: Ένα φαρδύ ορθογώνιο, ένα τετράγωνο και μία μικρότερη επιφάνεια που λειτουργεί ως λαβή για την πόρτα.

Το οπτικό αποτέλεσμα θυμίζει αρκετά Apple Watch, ή κάποιου παρόμοιου προϊόντος με τετράγωνη οθόνη και κλασικό, απλό λουράκι ή μπρασελέ. Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες η οθόνη εμφανίζεται να έχει σχέδιο που μοιάζει με λουράκι, κάνοντας το λουκ του smart watch ακόμα πιο εμφανές

Η οθόνη μπορεί να προβάλει, εκτός από διάφορα γραφικά που επιλέγει ο οδηγός, άλλα μηνύματα και εικόνες. Εκτός αυτού, υπάρχει η δυνατότητα «ξεκλειδώματος» εφαρμογών και παιχνιδιών, προκειμένου να «διευκολυνθούν τα παιδιά της νέας γενιάς να εκφράσουν τις προσωπικότητές τους.»

Η Baojun δεν έχει επιβεβαιώσει το κόστος της συγκεκριμένης προσθήκης, όμως σύμφωνα με το Car News China, η τιμή του μοντέλου ανέρχεται 100.000 yuan (~13.150 ευρώ), αποτελώντας ένα εξαιρετικά οικονομικό SUV. Δε βρίσκει κανείς πολλά ηλεκτρικά SUV σε τόσο οικονομική τιμή στην αγορά.

Οι διαστάσεις του Yep είναι 3.381 x 1.685 x 1.721 mm, κι αυτό το καθιστά λίγο μακρύτερο, αλλά στενότερο και ψηλότερο από ένα κλασικό Mini. Όσο για τη μονάδα ισχύος του, φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα και αποδίδει 68 PS και 140 Nm. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 100 km/h, ενώ η μπαταρία φωσφορικών ιόντων λιθίου του προσφέρει 303 km αυτονομίας με μία φόρτιση.