Το Tesla Model S Plaid δείχνει την τρομακτική του δύναμη στην Autobahn (video)


Το Tesla Model S Plaid βρίσκεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο και αυτό το video το αποδεικνύει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AutoTopNL - YouTube
  • 14/9/2023

Το Tesla Model S είναι ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Πολλάκις έχουμε δει το δημιούργημα του Elon Musk και της εταιρείας του να σπάει ρεκόρ και να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο. Γι ακόμα μία φορά, η έκδοση Plaid των 1.020 PS αποδεικνύει την παντοδυναμία της στην Autobahn.

Στο video του AutoTopNL, το μοντέλο «απογειώνεται» στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο, έχοντας λάβει το νέο Track Package της εταιρείας. Το Model S Plaid σπάει το φράγμα των 320 km/h χωρίς μεγάλη προσπάθεια, ενώ σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε περίπου 2 sec.

Από το όχημα έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, με αυτό φυσικά να βοηθά ακόμα περισσότερο στο να επιτευχθεί μια «μεγάλη» επίδοση, αφού μειώνεται το βάρος. Ο καταγραφέας δεδομένων που έχει τοποθετηθεί δίπλα στον πίνακα οργάνων δείχνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα 0-100 km/h γίνονται σε 2,35 sec, ενώ το 400άρι ολοκληρώνεται σε 9,33 sec, με την ταχύτητα εξόδου να ανέρχεται στα 243,25 km/h.

Εκτός αυτού, το Model S Plaid έφτασε τα 200 km/h από στάση σε μόλις 6,41 sec, ενώ χρειάστηκε άλλα 8,89 sec για να κάνει το 200-300 km/h. Η τελική ταχύτητα που άγγιξε το πανίσχυρο sedan στο τέλος του video ήταν τα 328 km/h, ενώ έκανε το 800άρι σε 14,64 sec.

Αυτοί οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, με ή χωρίς τα πίσω καθίσματα, κι αποδεικνύουν το πόσο πραγματικά ισχυρό είναι το sedan. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, άλλωστε, από τότε που το δημιούργημα της Tesla κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ γύρου ηλεκτρικού οχήματος παραγωγής στην «Πράσινη Κόλαση,» γράφοντας τον άκρως εντυπωσιακό χρόνο του 7:25.231.

Δείτε το video: