Το Volvo XC40 μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό τετράθυρο coupe


Πληροφορίες που θέλουν το Volvo XC40 να μεταμορφώνεται σε ένα ελκυστικότατο τετράθυρο coupe έρχονται στο φως της δημοσιότητας επαναφέροντας τη σουηδική φίρμα σε μια κατηγορία που έχει τιμήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

  • ΠΗΓΗ: KLEBER SILVA
  • 20/5/2020

H παράδοση της Volvo στην ευρύτερη κατηγορία των coupe προτάσεων κρατά από την εποχή που προτάσεις όπως το P1800 και το Amazon -γνωστό και ως 122- μεγαλουργούσαν δείχνοντας τον δρόμο στον ανταγωνισμό.

Μάλιστα οι Σουηδοί έμειναν πιστοί σε μια κατηγορία που μπορεί να μην διέθετε τον όγκο ενός τυπικού hatchback ή ενός station wagon, είχε όμως την αίγλη που κάθε κατασκευαστής χρειάζεται για να χτίσει έναν ελκυστικό προφίλ.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που πιστεύουν ότι η απουσία ενός coupe από τη σημερινή γκάμα της Volvo είναι παρωδική, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το μέχρι σήμερα γνωστό XC40 να υποκύπτει στην ακαταμάχητη γοητεία των σχεδιαστικών γραμμών ενός τετράθυρου coupe.

H αλήθεια είναι ότι οι βασικοί ανταγωνιστές της Volvo στην κατηγορία των premium SUV διαθέτουν ήδη ανάλογες προτάσεις, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των BMW X2 και Audi Q3 Sportback.

Θα ήταν λοιπόν απολύτως λογικό οι Σουηδοί να ενισχύσουν την γκάμα τους με μια αντίστοιχης λογικής πρόταση, η οποία κατά τ’ άλλα θα ακολουθήσει τον δρόμο που έχει χαράξει το ήδη γνωστό XC40, αποκτώντας μεταξύ άλλων και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Άλλωστε η σχεδιαστική ιδιαιτερότητα ενός τετράθυρου coupe ταιριάζει γάντι με την τεχνολογία αιχμής που μια ηλεκτροκίνητη πρόταση οφείλει να διαθέτει στις αποσκευές της ώστε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις ενός κοινού που αποφεύγει τους συμβιβασμούς.

Να θυμίσουμε ότι το ηλεκτροκίνητο Volvo XC40 ReCharge προσφέρεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 408 ίππων και 660 Nm ροπής καθώς και με αυτονομία που αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα.     

Διαβάστε επίσης:

Το νέο Hyundai Tucson αλλάζει επίπεδο

Στα αζήτητα η θωρακισμένη Alfa Romeo Alfetta της ιταλικής μαφίας