Τουρκία: Μετά το ηλεκτρικό SUV βγάζει στους δρόμους και ηλεκτρικό τρίκυκλο! (video)


Η Τουρκία επαναφέρει στους δρόμους τα τρίκυκλα παρουσιάζοντας μια αμιγώς ηλεκτρική πρόταση με vintage χαρακτήρα. Δείτε την τιμή του.

  • ΦΩΤΟ: LAMPAGO/INSTAGRAM
  • 21/8/2023

Η Τουρκία δείχνει να μπαίνει δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μετά το λανσάρισμα του ηλεκτρικού SUV TOGG T10X το οποίο ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους της γειτονικής χώρας, έρχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τα τρίκυκλα μέσα από μία ηλεκτρική πρόταση που κερδίζει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της.

Το εντυπωσιακό στην όψη ηλεκτρικό τρίκυκλο Lampago, με την ονομασία να προέρχεται από την ισπανική λέξη για την αστραπή, αποτελεί προϊόν της συνεργασίες τριών διάσημων Τούρκων σχεδιαστών (Yavuz Cinkaya, Osman Colcak και Selen Sarkaya).

Το διθέσιο όχημα συνδυάζει ρετρό στοιχεία με τη σύγχρονη αισθητική ενώ στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες όπου το συνολικό τους βάρος δεν ξεπερνά τα 200 kg.

Μόλις κυκλοφορήσει στην αγορά θα είναι διαθέσιμο σε εννέα χρωματισμούς και θα αποτελεί μια εξαιρετική λύση για του τουρίστες που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα κέντρα των πόλεων που επισκέπτονται. Αυτή είναι η βασική αγορά που στοχεύει το Lampago.

Η αυτονομία του κυμαίνεται μεταξύ 40-70 km, η φόρτιση διαρκεί τρεις ώρες ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει μόλις τα 45 km/h. Πρόκειται για μία επιλογή βάζει σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια των επιβατών αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το όχημα κινείται πάνω σε τρεις τροχούς 10 ιντσών (δύο πίσω, ένας μπροστά), με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την σταθερότητά του στις στροφές.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα μόλις 1,8 kWh και τροφοδοτεί ένα μοτέρ των 1.000 W, που σημαίνει ότι η ανάβαση σε απότομες ανηφόρες μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη.

Η είσοδος στο εσωτερικό γίνεται από μια μικρή πόρτα που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ρεζέρβα η οποία σε συνδυασμό με τις Chesterfield επιφάνειες αναδεικνύει τον vintage χαρακτήρα του τουρκικού οχήματος.

Οι προπαραγγελίες του Lampago για την τουρκική αγορά έχουν ανοίξει, με την τιμή να κυμαίνεται στις 200.000 τουρκικές λίρες, που σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχούν σε περίπου 7.500 ευρώ.