Bianca Bustamante: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός στις ακαδημίες της McLaren


Η McLaren υπέγραψε και ενέταξε στην ακαδημία της την Bianca Bustamante, που έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός στο πρόγραμμα της ομάδας. Ποιος θα είναι ο ρόλος της το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: McLAREN
  • 18/10/2023

Η McLaren εξασφάλισε την υπογραφή της Bianca Bustamante, μίας εξαιρετικά ταλαντούχας νεαρής οδηγού που έχει γίνει γνωστή με τη συμμετοχή της στην F1 Academy φέτος.

Η 18χρονη από τις Φιλιππίνες έχει τρέξει παλιότερα στην W Series, στην F4 των Η.Α.Ε., την Ιταλική F4 και την USF Juniors.

Τώρα θα αγωνίζεται με τα χρώματα της McLaren, και συγκεκριμένα με την ομάδα που θα κατεβάσει στην F1 Academy το 2024.

Ο Emanuele Pirro, Διευθυντής του προγράμματος Ανάπτυξης Οδηγών της McLaren, δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που η Bianca εντάσσεται στο πρόγραμμα Ανάπτυξης Οδηγών. Είναι ένα πολλά υποσχόμενο νεαρό ταλέντο που έχει μια λαμπρή εργασιακή ηθική και είναι στενά ευθυγραμμισμένη με τις αξίες της ομάδας μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Bianca για την εξέλιξή της ως οδηγός αγώνων. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που θα εκπροσωπήσει την ομάδα στην F1 Academy και ανυπομονούμε να δούμε τον αγώνα της στα papaya το 2024».

Ο Andrea Stella, Team Principal της McLaren, είπε:

«Η ομάδα είναι χαρούμενη που η Bianca ήρθε μαζί μας και για τη McLaren που συμμετέχει στην F1 Academy. Είναι μια βασική αρχή μας να είμαστε μια ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς ομάδα, επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε τόσο στο έργο της Formula 1 σχετικά με το σημαντικό θέμα της βελτίωσης της διαφορετικότητας των φύλων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ανυπομονούμε επίσης να δούμε την Bianca να αναπτύσσεται και να προοδεύει στο πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών αγώνων McLaren υπό την καθοδήγηση του Emanuele.»

Η Bianca Bustamante τόνισε:

«Αυτή είναι μια τόσο εξωπραγματική στιγμή στην καριέρα μου, το να υπογράψω με τη McLaren και την ART Grand Prix είναι πολύ πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ μεγαλώνοντας αγωνιστικά καρτ στις Φιλιππίνες. Ακόμα δυσκολεύομαι να δω το όνομά μου δίπλα στη McLaren χωρίς γίνομαι συναισθηματικός, καθώς η ιστορία και η κληρονομιά που συνδέονται με αυτήν την ομάδα με αφήνουν πραγματικά άφωνο.

«Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτήν την ευκαιρία καθώς πιστεύω ότι τώρα έχω την καλύτερη δυνατή δομή ανάπτυξης γύρω μου για να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και είμαι τόσο ευγνώμων γι' αυτό. 

«Προς το παρόν, η εστίασή μου είναι να ολοκληρώσω δυναμικά τη σεζόν της F1 Academy εδώ στο Ώστιν, αλλά θα αρχίσουμε να δουλεύουμε αμέσως για τη σεζόν του 2024. Ποτέ δεν είχα περισσότερο κίνητρο στη ζωή μου! Ένα μεγάλο ευχαριστώ πηγαίνει στη Susie Wolff και την ομάδα της F1 Academy που πάλεψαν τόσο σκληρά για εμάς τα κορίτσια και μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία να γίνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ευχαριστώ επιπλέον τον Zak Brown, τον Andrea Stella, τον Emanuele Pirro, τον Sebastian Philippe, τους χορηγούς μου και όλους τους υποστηρικτές μου που πίστεψαν σε μένα και έκαναν όλα αυτά δυνατά. Είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη και υπόσχομαι να τα δώσω όλα».