Ο Hamilton έχει δει τη Mercedes W15 και αισιοδοξεί


Ο Lewis Hamilton έχει «απόλυτη πίστη» στη Mercedes έχοντας δει την W15 στην αεροδυναμική σήραγγα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: © Sebastian Kawka for Mercedes-Benz Grand Prix ltd.
  • 12/12/2023

Ο LewisHamilton βρέθηκε στο Μπακού για το gala απονομής βραβείων της FIA, ώστε να παραλάβει το βραβείο του για την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Πέρα από το δράμα που προκλήθηκε με το τρόπαιο αυτό καθαυτό και την καταλάθος παράδοσή του σε έναν τυχαίο παρευρισκόμενο εκεί, ο Βρετανός μίλησε και σε μέλη του Τύπου.

«Έχω πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Ήταν μία μακρά σεζόν, αλλά κάνω ό,τι μπορώ για να κλείσω υποχρεώσεις, να δουλέψω μαζί με την ομάδα,» δήλωσε.

«Ήμουν στο εργοστάσιο χθες [σ.σ. Πέμπτη] ευχαριστώντας όλα τα μέλη της ομάδας για τη φανταστική δουλειά που έχουν κάνει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι μία ιδιαίτερη φάση της σεζόν τώρα, ρίχνεις ρυθμούς και βλέπεις προς τα πού κινείσαι.»

Ο ίδιος αποκάλυψε πως, φεύγοντας από το εργοστάσιο, πέρασε κι από την αεροδυναμική σήραγγα, βλέποντας την W15 στα «γεννοφάσκια» της, αισιοδοξώντας για το 2024:

«Είναι πάντα δύσκολο να εκτιμήσω τι γίνεται. Δεν είμαι μηχανικός, ούτε σχεδιαστής. Είναι πάντα μία ενθουσιώδης φάση μέσα στη σεζόν, γιατί βλέπεις το μονοθέσιο στη σήραγγα, την οποία πάντα επισκέπτομαι όταν είμαι στο εργοστάσιο, παρατηρώντας προς τα πού κινείται.

«Χθες πέρασε να το δω και όταν γυρίσω στο εργοστάσιο, θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

«Έχω απόλυτη πίστη σε όσους εργάζονται πάνω σε αυτό. Και ελπίζω πως θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί του χρόνου.»

Ο 7κις πρωταθλητής τόνισε πως η ατμόσφαιρα στα κεντρικά της Mercedes είναι καλή, ενώ γνώρισε και νέαμέλη της, όπως ο Έλληνας Κυριάκος Θεοφανίδης με τον οποίον το Car and Driver μίλησε πρόσφατα:

«Το κλίμα είναι πολύ θετικό. Νομίζω όλα τα μέλη της ομάδας είναι γεμάτα ευγνωμοσύνη που ήρθαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε φέτος.

«Είμαι σε αυτήν την ομάδα εδώ και τόσα χρόνια, αλλά κάθε φορά που επιστρέφω στο Brixworth και το Brackley, θυμάμαι πόσο μεγάλη είναι και πόσο πολύ με στηρίζει.

«Βλέπεις όλα τα άτομα εκεί, κάποια ήρθαν πρόσφατα, άλλα που ήταν εκεί πριν καν έρθω εγώ, και κάποια που δούλευαν πάνω στους κινητήρες που χρησιμοποιώ από το πρώτο μου Grand Prix. Είναι φανταστικό να βλέπεις αυτήν την πρόοδο ανά τα χρόνια.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Sainz: «Η νίκη στη Σιγκαπούρη δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε όταν έχουμε καλό μονοθέσιο»

F1 2024: Αυτές οι πίστες θα φιλοξενήσουν τους 6 αγώνες sprint