Από τον Perez εξαρτάται αν θα είναι στη Red Bull το 2025


Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, τονίζει πως ο Sergio Perez θα παραμείνει στην ομάδα και το 2025 αν το αποδείξει στην πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 25/12/2023

Η Red Bull έδειξε πλήρη εμπιστοσύνη τον Sergio Perez και δεν έθεσε εν αμφιβόλω την θέση του στην ομάδα ενόψει 2024, με δεδομένο ότι εκείνος έχει συμβόλαιο.

Ωστόσο, το 2025 είναι μία άλλη περίπτωση, κι η παρουσία του Daniel Ricciardo στην AlphaTauri (προσεχώς RacingBulls) είναι μία δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του Μεξικανού.

Ο Christian Horner, πάντως, τονίζει ότι ο Perez κρατά την τύχη του στα χέρια του:

«Έχουμε την πολυτέλεια να μην βιαζόμαστε. Έχουμε αρκετές επιλογές, η θέση είναι του Checo.

«Σε αυτόν βασιζόμαστε. Είναι οδηγός μας για το 2024. Κι αν κάνει καλή δουλειά του χρόνου, δεν έχουμε λόγο να μην τον ανανεώσουμε για το 2025. Αλλά ό,τι κι αν γίνει θα βασιστεί στο τι θα πετύχει του χρόνου.»

Ο Βρετανός αναφέρθηκε και στη συνύπαρξη του Perez με τον Max Verstappen, αλλά και στο τι πρέπει να βελτιώσει εκείνος για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τον ίδιο και την ομάδα:

«Είναι δύσκολο να είσαι teammate του Max, και νομίζω πως πρέπει να έχεις και έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα για να τα βάλεις μαζί του.

«Όσο, όμως, μειώνονται οι διαφορές από ομάδα σε ομάδα, είναι αναπόφευκτο το να θες να έχεις δύο μονοθέσιο όσο πιο κοντά μεταξύ τους γίνεται σε απόδοση.

«Ο ρυθμός του Checo και το πώς αγωνίζεται έχουν υπάρξει καλά ανά περιπτώσεις. Η απόδοσή του και οι κατατακτήριες που κάνει είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσει τον χειμώνα.

«Αυτό το γνωρίζει κι ο ίδιος, ώστε να μην αναγκάζεται να ξεκινά πίσω και να πρέπει να αναρριχηθεί.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

McLaren για Red Bull-AlphaTauri: Δεν θα έπρεπε δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη

Η αλλαγή-κλειδί που έκανε την RB19 ανίκητη

F1 2024: Πότε παρουσιάζουν Williams και Sauber τα νέα τους μονοθέσια