Αποχωρεί από επικεφαλής της AlphaTauri o Franz Tost - Στην θέση του ο Laurent Mekies


Μία θητεία 18 ετών στο διευθυντικό πόστο της δεύτερης ομάδας της Red Bull θα λάβει τέλος για τον Franz Tost στο φινάλε του 2023, καθώς θα αποχωρήσει από τη Φαέντσα για να τον διαδεχθεί ο Laurent Mekies.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/4/2023

Η διοικητική δομή της AlphaTauri, πρώην Toro Rosso, αλλάζει ριζικά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ομάδας της Faenza από το 2006, όταν αυτή εξαγοράστηκε από τη Red Bull, ο Franz Tost, θα αποχωρήσει από το πόστο του team principal με το τέλος του 2023.

Τη θέση του θα πάρει ο Laurent Mekies. Ο Γάλλος αποχωρεί από τη Ferrari, και μετά το 2014 επέστρεψε στην ιταλική ομάδα για να αντικαταστήσει τον πάλαι ποτέ ανώτερό του.

Τέλος, ο Peter Bayer, πρώην αξιωματούχος της FIA, θα γίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας.

Ο απερχόμενος διευθυντής της Scuderia AlphaTauri, Franz Tost, δήλωσε: «Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Dietrich Mateschitz, ο οποίος μου έδωσε την απίστευτη ευκαιρία να είμαι Team Principal της Scuderia Toro Rosso και της Scuderia AlphaTauri τα τελευταία 18 χρόνια. Ήταν αληθινό προνόμιο να ηγούμαι της Ομάδας για τόσο μακρά περίοδο και μεγάλη μου χαρά να δουλέψω με τόσους πολλούς γεμάτους κίνητρο και ικανούς ανθρώπους, που μοιράζονται το πάθος μου για τη Formula 1. Στα 67 μου χρόνια είναι καιρός να αποσυρθώ, και με τον Peter ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Laurent ως Team Principal, βρήκαμε δύο πολύ επαγγελματίες, που θα φέρουν την ομάδα στο επόμενο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την καλή συνεργασία.»

Ο νέος διευθυντής της AlphaTauri, Laurent Mekies, δήλωσε: «Πρώτον, θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον Franz για τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει για σχεδόν δύο δεκαετίες ως επικεφαλής στη Faenza. Του εύχομαι καλά για το μέλλον και ξέρω ότι τόσο ο Peter όσο και εγώ θα βασιστούμε στη συμβολή και τις συμβουλές του για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ανυπομονώ, είναι τιμή μου να αναλάβω τον ρόλο του Team Principal και να επιστρέψω στην Ομάδα όπου πέρασα ένα μεγάλο μέρος της πρώιμης καριέρας μου. Η Scuderia AlphaTauri έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον και σε συνδυασμό με τον Peter ανυπομονώ να το πετύχω αυτό».