Δεν επέτρεψαν στον Verstappen να νοικιάσει γρήγορο αυτοκίνητο λόγω ηλικίας


Εταιρεία ενοικίασης οχημάτων στην Πορτογαλία αρνήθηκε να δώσει όχημα στον Max Verstappen, μέχρι που κατάλαβε ποιος ήταν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 28/12/2023

Ο Max Verstappen δεν είναι ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της F1 (αυτό το ρεκόρ ανήκει στον Sebastian Vettel), αλλά είναι ένας πολύ νέος οδηγός με αρκετές επιτυχίες ήδη στο ενεργητικό του.

Γεννηθείς στις 30 Σεπτεμβρίου 1997, ο Ολλανδός τρεις φορές πρωταθλητής είναι 26 ετών, κι αυτό κάποιες φορές μπορεί να αποδειχθεί... τροχοπέδη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sun, εταιρεία ενοικίασης οχημάτων στην Πορτογαλία, όπου και βρέθηκε ο Verstappen για διακοπές και δοκιμές με GT3, δεν του επέτρεψε να πάρει μία Mercedes-AMG GT, καθώς θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 30 ετών για να την οδηγήσει.

Ο ίδιος κατέφτασε στη χώρα με 20 φίλους του, με στόχο να περάσει καλά οδηγώντας γρήγορα οχήματα στην πίστα του Algarve. Ένα από αυτά ήταν η εν λόγω AMG GT, που λόγω της υψηλής τελικής της ταχύτητας (314 km/h) δεν μπορούσε να ενοικιαστεί στον Verstappen. Φυσικά, η εταιρεία έμαθε πως επρόκειτο για τον Verstappen αργότερα και επέπληξε το προσωπικό στο υποκατάστημά της στο αεροδρόμιο του Faro, εξηγώντας όμως πως ήταν κίνηση συνυφασμένη με την πολιτική της ασφαλιστικής με την οποία συνεργάζεται.

«Οι υπάλληλοί μας στην Πορτογαλία ακολούθησαν τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί από την ασφαλιστική εταιρεία,» τόνισε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ενοικίασης Sixt, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Για να βρεθεί μία λύση δόθηκε ένα άλλο όχημα στον κ. Verstappen, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις στους κανόνες, κι αυτή ήταν μία τέτοια περίπτωση. Απολογούμαστε στον κ. Verstappen. Μπορεί να νοικιάσει όποιο όχημα θέλει όποτε θέλει. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τις ικανότητες και την εμπειρία του να οδηγήσει τέτοια οχήματα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο Hamilton έκανε τον άρρωστο για να αποφύγει δοκιμές

Vasseur για τις φήμες Hamilton-Ferrari: «Με τον Lewis μιλάμε κάθε εβδομάδα»

F1: Τα ποσά που θα λάβει κάθε ομάδα από τα έσοδα του σπορ - Μικρές οι διαφορές