Vasseur για τις φήμες Hamilton-Ferrari: «Με τον Lewis μιλάμε κάθε εβδομάδα»


Ο επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, μίλησε για τη σχέση που έχει με τον Lewis Hamilton και το πώς προκύπτουν οι φήμες που τον θέλουν να έρχεται στο Μαρανέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd
  • 28/12/2023

Κάθε φορά που πρόκειται να λήξει το συμβόλαιο του Lewis Hamilton με τη Mercedes, υπάρχουν φήμες που τον θέλουν να εξετάζει το ενδεχόμενο μετάβασης στη Ferrari.

Ο 7κις πρωταθλητής έχει επισκεφθεί τρειςφορές το Μαρανέλο ανά τα χρόνια, όμως πάντα επιλέγει να συνεχίσει με την ομάδα του Μπράκλεϊ, όπως θα κάνει και τώρα ως το τέλος του 2025.

Μιλώντας για τη σχέση του με τον Hamilton, ο Frederic Vasseur εξήγησε πως, όντας πρώην οδηγός της ART GP στη Formula 2 (τότε GP2), ο Βρετανόςμιλά συχνά με τον πάλαι ποτέ προϊστάμενό του, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως αφορά συζητήσεις για πιθανή επανένωση 18 χρόνια μετά, όπως εξηγεί αστειευόμενος ο Γάλλος μάνατζερ:

«Μιλάω με τον Lewis κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα εδώ και 20 χρόνια, οπότε δεν μπορώ να πω ότι δε μιλάμε, είμαστε πάντα σε επαφή.

«Έτσι είναι, γιατί το μισό grid έχει οδηγήσει για μένα στο παρελθόν, και στο Μπακού είχα μία συζήτηση με τον Lewis στο paddock, και έτσι άρχισαν οι φήμες. Αλλά αν κάθε φορά που μιλάγαμε υπέγραφε συμβόλαιο μαζί μου, θα μου κόστιζε μία περιουσία!»

Από την πλευρά του, o Hamilton πάντα τονίζει πως έχει καλή σχέση με το πρώην αφεντικό του, ενώ πρόσφατα αποκάλυψε και πότε γνώρισε τον John Elkann, πρόεδρο της Ferrari:

«Ξέρω τον John πολύ καλά. Γνωριστήκαμε πρώτη φορά στο camp της Google στη Σικελία, εκεί ξεκίνησε η φιλία μας και πάντα ήμασταν σε επαφή.

«Ξέρω τον Fred από το 2005 και πάντα είχαμε καλή σχέση, μιλούσαμε συχά, ειδικά από όταν ανέλαβε πόστο στη Formula 1. Έχουμε ταξιδέψει μαζί και με τον Toto [Wolff, επικεφαλής Mercedes F1], οπότε αυτές είναι οι σχέσεις μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψυχικά εξαντλημένος ο Hamilton - Τι φέρνει τον Alonso ένα βήμα πιο κοντά στη σύνταξη

Ο Hamilton μίλησε με Red Bull και Ferrari πριν υπογράψει ξανά με τη Mercedes

Ο Hamilton διαψεύδει τις φήμες για συζητήσεις με τη Red Bull: «Δεν έχω μιλήσει με τον Horner»