Drive to Survive: Ποιος ήταν ο Τ. Bonnecarrere που αναφέρεται στο 2ο επεισόδιο;


Λίγο πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου επεισοδίου της 4η σεζόν το Netflix τιμά τη μνήμη του Thomas Bonnecarrere. Ποιος ήταν και ποιοι λόγοι οδήγησαν στο μοιραίο;

  • 14/3/2022

Ο 2ος κύκλος του Drive To Survive είναι στον αέρα της πλατφόρμας του Netflix από το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου και πολλοί θεατές πέρασαν το Σαββατοκύριακό τους βλέποντας το ένα επεισόδιο πίσω από το άλλο για να διεισδύσουν στα paddock και σε όλα αυτά που έγιναν πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι απόψεις σχετικά με την 4η σεζόν διίστανται αφού αρκετοί ήταν αυτοί που απογοητεύτηκαν από τον τρόπο που κάλυψε το Netflix την προηγούμενη σεζόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πολλά από τα γεγονότα «ξεχειλώθηκαν».

Αν πάντως ανήκετε σε αυτούς που είδαν περισσότερα από ένα επεισόδια τότε θα παρατηρήσατε πως λίγο πριν την ολοκλήρωση του δευτέρου επεισοδίου, το οποίο καταπιάστηκε με τη σχέση του Lando Norris και του Daniel Ricciardo, εμφανίστηκε μια κάρτα για να τιμήσει τη μνήμη του Thomas Bonnecarrere.

Ο Thomas Bonnecarrere ήταν ένας από τους βασικούς εικονολήπτες της Formula 1 για σειρά ετών και είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τα περισσότερα στελέχη του πρωταθλήματος, αφού υπήρξε άριστος επαγγελματίας και ταυτόχρονα μια άκρως συμπαθητική φυσιογνωμία.

Μάλιστα, εκτός από τη Formula 1 είχε εργαστεί και για άλλες motosports διοιργανώσεις όπως το World Touring Car Championship, το World Endurance Championship, το TCR Series και το MotoGP. Παράλληλα υπήρξε μέλος της ομάδας του Automoto, ενός τηλεοπτικού προγράμματος του γαλλικού καναλιού TF1.

Γεννήθηκε το 1972 και έχασε τη ζωή του πέρυσι τον Μάιο (λέγεται ότι το μοιραίο συνέβη την 25η Μαΐου), χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια. Πολλοί fans εικάζουν ότι ο θάνατός του προήλθε από αυτοκινητικό δυστύχημα αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί απ' το περιβάλλον του.

Ο τελευταίος αγώνας που κάλυψε με τον φακό του ήταν το Grand Prix του Μονακό στις 23 Μαΐου όπου νικητής αναδείχτηκε o Max Verstappen, ενώ λίγες ώρες μετά ο επίσημος λογαριασμός της Formula 1 στο Twitter ανέβασε ένα σύντομο video για να τιμήσει τη μνήμη του.

Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με τη Formula 1 θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. Ανάμεσά τους και η σύζυγος του πρώην πιλότου Romain Grosjean, Marion Jolles, με τον Bonnecarrere να ήταν αυτός που είχε αναλάβει την κάλυψη του γάμου τους το 2012.