Ferrari: Άμεση αποχώρηση υψηλόβαθμου στελέχους της Scuderia - Ποιος τον αντικαθιστά


Ο Laurent Mekies αποχωρεί από το πόστο του στη Scuderia Ferrari, με άμεση ισχύ. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 27/7/2023

Ήταν γνωστό πως ο Laurent Mekies θα αποχωρούσε από τον ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari, καθώς δέχτηκε πρόταση της AlphaTauri να γίνει team principal το 2024.

Η αποχώρησή του από το Μαρανέλο θα λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Γάλλος δεν θα παραστεί στο Βελγικό GP που ξεκινά την Παρασκευή, με τον Diego Ioverno, βετερανό της ομάδας και συνεργάτη του Frederic Vasseur, να τον αντικαθιστά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας:

«Η πορεία του Laurent Mekies στη Scuderia Ferrari ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα. Ο αγωνιστικός διευθυντής δε θα βρίσκεται στο Βέλγιο κι αποχωρεί από το Μαρανέλο μετά από 4,5 χρόνια, μέσα στα οποία κατέκτησε με την ομάδα επτά νίκες.

«Σύσσωμη η ομάδα θέλει να τον ευχαριστήσει για τη συνδρομή του όλα αυτά τα χρόνια.

«Από το Βελγικό GP και μετά, την θέση του στο pitwall θα αναλάβει ο Diego Ioverno, που αναλαμβάνει καθήκοντα αθλητικού διευθυντή. Θα είναι υπεύθυνος για όλα τα αθλητικά θέματα, καθώς και για την επικοινωνία με τη FIA.

«O Ioverno είναι παλιό μέλος της ομάδας, έχοντας δουλέψει για τη Scuderia εδώ και 23 χρόνια. Μαζί με τους Matteo Togninalli, επικεφαλής μηχανικό αγώνα, και Ravin Jain, επικεφαλής στρατηγικής, θα αναφέρεται στον team principal Fred Vasseur.»