Ferrari: Ο Vasseur αποκάλυψε πόσο διαφορετικό θα είναι το μονοθέσιο το 2024


Ο διευθυντής της Ferrari, Frederic Vasseur, μίλησε για το κατά πόσο θα διαφέρει το μονοθέσιο της ομάδας του τη νέα σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Scuderia Ferrari Press Office
  • 3/1/2024

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, στο Μαρανέλο συνεχίζει να βγάζει ειδήσεις και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

Όταν ρωτήθηκε για το αν το μονοθέσιο του 2024 θα συντελέσει «επανάσταση» σε σχέση με το φετινό, ο Γάλλος απάντησε:

«Δεν ξέρω αν αυτή είναι η σωστή λέξη. Οι κανονισμοί παραμένουν ίδιοι, δεν μπορείς να αλλάξεις δραματικά τα πράγματα.

«Μιλάμε για δέκατα του δευτερολέπτου, δηλαδή 0,1 με 0,2% επιπλέον απόδοσης. Πρέπει, όμως, να κάνουμε αυτό το βήμα, να μην το υποτιμάμε.

«Ίσως να είναι επανάσταση, όπως είπες, καθώς αλλάζουμε το 95% των μερών του μονοθεσίου, οπότε ίσως αυτό να χαρακτηρίζεται 'επανάσταση', δεν ξέρω αν θα είναι.»

Και συνέχισε:

«Εστιάζουμε στο τι κάνουμε εμείς, θεωρούμε πως κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, αλλά στο τέλος της μέρας συγκρίνεσαι με τον ανταγωνισμό. Μπορεί να βελτιωθείς στο 100%, αλλά μπορεί ο ανταγωνισμός να βελτιωθεί κατά 120% και να φανείς σα χαζός. Αν βελτιωθούν κατά 80%, μοιάζεις ήρωας.

«Το πιο σημαντικό τώρα είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε, να εξελίσσουμε το μονοθέσιο και να έχουμε τους οδηγούς στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας. Μέχρι στιγμής κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, θα δούμε στο Μπαχρέιν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari: Πότε θα παρουσιαστεί το μονοθέσιο του 2024 - Τι (δεν) υπόσχεται ο Vasseur

Ferrari: Ποια η ιεραρχία ανάμεσα σε Leclerc και Sainz το 2024